Bizalomvesztésre hivatkozva kirúgták a pécsi vagyonhasznosító vezérigazgatóját

2019. december 10. 11:42 2019. dec. 10. 11:42

Azonnali hatállyal visszahívta a Pécsi Vagyonhasznosító Zrt. vezérigazgatóját, Szentgyörgyi Dávidot a pécsi közgyűlés december 10-én, erről zárt ülésen döntött a grémium

A városháza közleménye szerint 100 százalékban önkormányzati tulajdonú cégnél a városi társaságoknál zajló átvilágítás súlyos problémákat tárt fel a társaság kezelésében lévő ingatlanok értékesítési gyakorlatát illetően.

A kommüniké szerint ilyen volt a pécsi belvárosban, a Király utca 3. szám alatt található stratégiai ingatlan, az Aranyhajó Panzió értékesítése is, de konkrét részleteket nem ismertet. 

Annyit viszont kijelent, hogy a fentiek miatt a város vezetésének megrendült a bizalma Szentgyörgyiben, akit ezért a közgyűlés keddi ülésén azonnali hatállyal visszahívott a vezérigazgatói pozíciójából. A volt vezetőt a harmincöt napos felmondási időre a munkáltató mentesítette a munkavégzés alól. 

Szentgyörgyit helyére Szabó Szilárd került december 11-gyel. Róla azt írják, hogy a NEO Property Services Zrt., illetve jogelődjei főmérnökeként, majd 2014-től a cég műszaki igazgatójaként dolgozott. Fő tevékenységei közé az országos szervezet irányítása, üzemeltetési, beruházási és építési tevékenység irányítása, ingatlanüzemeltetés, építés-beruházás és projektek lebonyolítása tartozott.

A NEO Property Services Zrt. a Napi.hu egy tavaszi cikke szerint a magyar ingatlanüzemeltetési piac meghatározó szereplője, korábban Strabag Property And Facility Services Zrt. néven futott, akkor keresztelték át, mikor április végén közvetetten Wing Zrt. 100 százalékos tulajdonába került. A cégről a gazdasági lap korábban azt írta, 4 millió négyzetméternyi területet üzemeltet, éves forgalma pedig 17,8 milliárd forint.

Forrás: Pécsi STOP