Csaba István felszólította Hoppál Pétert: nyilatkozzon, hogy nem akkugyárat akar a kormány Pécs mellé hozni

2023. július 14. 08:59 2023. júl. 14. 08:59

Csaba István nyílt levelet írt Hoppál Péternek a Bicsérden épülő ipari fejlesztésekkel kapcsolatban. Miután Pécsen nem sikerült az akkumulátorgyár építése, most a közeli településen lenne a sor? A pécsi képviselő várja Hoppál Péter válaszát. A nyílt levelet teljes egészében közöljük.

Tisztelt Képviselő Úr!

Egy nemrég megjelent kormányhatározat alapján ipari parkot fognak kialakítani Pécstől nem messze, Bicsérd központtal, amiről Ön is kommunikált.

Minden olyan beruházás terve örvendetes, ami hozzájárul Baranya vármegye, benne Pécs gazdaságának fejlődéséhez és új munkahelyeket teremt a térségben.

Pécs városvezetése is ezen elv mentén dolgozik, ezért csábítottunk kemény munkával a megyeszékhelyre számos befektetőt az elmúlt években, köztük olyan nemzetközi szintű cégeket, mint a Seiren, az E&Y, a Büttner vagy az RS Factory.

Van azonban egy vörös vonal, amit nem engedünk átlépni: nem engedünk Pécsre olyan beruházást, ami a pécsiek környezetére és egészségére káros, a pécsi gyerekek jövőjére pedig veszélyes. Ilyenek az akkumulátorgyárak, amik a kormány hathatós segítségével gombamód nőnek ki a földből országszerte, és folyamatos botrányok kísérik az építésüket és a működésüket. Nem véletlen, mert számos alkalommal bebizonyosodott, hogy veszélyes a helyiek egészségére, és megkeseríti az életüket.

Éppen ezért a városvezetés kezdeményezésére a pécsi közgyűlés határozatban mondta ki, hogy nem támogatjuk, hogy Pécsett a pécsiek egészségére, környezetére és jövőjére veszélyes akkumulátorgyár épüljön. Ezt a pécsiek egy telefonos felmérés során meg is erősítették, a válaszadók elsöprő többsége egyetértett azzal, hogy ne legyen Pécsett akkumulátorgyár.

Tisztelt Képviselő Úr!

Látva a kormány akkumulátorgyárak építése melletti elkötelezettségét, joggal merül fel a kérdés, hogyha már mi Pécsett nem engedjük, hogy akkumulátorgyár épüljön, akkor a Fidesz-kormány támogatásával a kormányhatározatban szereplő jövőbeni ipari parkban fognak építeni?

Felszólítom, nyilatkozzon arról, hogy nem fognak a kormány támogatásával az emberek egészségére, környezetére és jövőjére káros akkumulátorgyárat építeni Pécs környékén!

Kérem, nyugtassa meg a baranyai, benne a pécsi lakosokat erről! Várom válaszát.

Tisztelettel,
Csaba István,
baranyai, pécsi lakos,
MSZP Baranya Megyei Területi Szövetsége elnök,
a Pécs Jövője városvezető frakciószövetség tagja

Kapcsolódó: Azonnali bírósági ítélet állíthatja meg a fideszes agymenést: felfüggeszthetik az akkumulátorgyár építését