Csizmadia és a pécsi Fidesz még a választás hajrájában sem tartja be a törvényt

2024. június 6. 10:36 2024. jún. 6. 10:36

Új választási plakátok jelentek meg a városban, nem mintha ne lett volna már bőven elég belőlük - írja a PécsMa. A hirdetésen "Csizmadia felirat olvasható függőlegesen fentről lefelé, ami alá be van húzva egy X. A nagyon egyszerű plakátból rengeteg került ki a városban, de valami nem egészen stimmel velük, mutatjuk is, hogy mi az:

A választás hajrájára helyeztek ki újabb plakátokat szerte a városban, azonban a PécsMa kiszúrta, hogy valami nincs teljesen rendben.

A pécsi helyi választási bizottsághoz panasz érkezett az új csizmadiás plakátok miatt, mivel ezek nem tartalmaznak impresszumot, így nem tudható, ki a kiadásért felelős személy. A bizottság szerdai ülésén megállapította, hogy a plakátok sértik a választási eljárásról szóló törvényt. Azonban bizonyíték hiányában arra, hogy kik helyezték el a hirdetéseket, a bizottság nem tud senkit kötelezni azok eltávolítására.

Amennyiben valaki fellebbez a Helyi Választási Bizottság döntése ellen, a Területi Választási Bizottság hozhat végső döntést. Ez azonban csak a vasárnapi választás után várható, így a törvénysértő plakátok a rövid hátralévő kampányidőszakban biztosan a helyükön maradnak.