Csobog a víz a pécsi szökőkutakban

2022. május 18. 13:50 2022. máj. 18. 13:50

Újra működik a Széchenyi téren a kaszkádos szökőkút és a bikafejes Zsolnay-kút, miután a BIOKOM NKft. elvégezte azok szükséges karbantartását, javítását, felülvizsgálatát. A Szent István téri szökőkutat azonban a társaság kénytelen volt ideiglenesen leállítani.

A nyári meleg május közepén megérkezett Pécsre, ilyen időben pedig a szökőkutak látványa is felfrissülést nyújt az embereknek. A csobogó vízben már a Széchenyi téren is gyönyörködhetünk, hiszen a BIOKOM NKft. ismét üzembe helyezte a kaszkádos szökőkutat, valamint a tér déli oldalán található bikafejes Zsolnay-kutat, miután elvégezte azok szükséges karbantartását, javítását, felülvizsgálatát.

Ezek mellett természetesen szerte a városban üzemelnek már az ivókutak, csobogók és szökőkutak, ez alól kivétel a Szent István téri szökőkút, amelyet a BIOKOM NKft. kénytelen volt ideiglenesen leállítani műszaki okok miatt.

A társaság már megkérte a szökőkút állapotára vonatkozó szakvéleményt, a várhatóan júniusra elkészülő dokumentumból fog kiderülni, milyen munkálatok szükségesek a szökőkút javításához és újbóli üzembe helyezéséhez.