Döbbenetesen bénán gyilkolja a propaganda Péterffy karakterét

2019. augusztus 13. 13:38 2019. aug. 13. 13:38

Ezúttal egy kétes hírű pesti közös képviselő nyilatkozatára építve egy budapesti társasház ügyével igyekeztek Péterffy Attila független pécsi polgármesterjelölt karakterét gyilkolni a kötelékben repülő pécsi propagandalapok. Nyilván elfogytak a fejszés fotók. Mutatjuk, hogyan sikerült a mutatvány, és hogy miként nem fagyott végül halálra egyetlen csecsemő sem a nyár közepén Péterffy ármánykodása dacára.

Elzárta volna, megölte volna

„1200 lakónál zárta volna el a melegvizet és a fűtést a baloldali jelölt” (Pécsma)

„Soros megölte volna az anyját” (TV2)

Ezzel indul Péterffy Attila kedden délben megjelent Facebook-posztja.

Péterffy a Pécsmán, a pécsi önkormányzat rágalmazásért jogerősen elmarasztalt főszerkesztő vezette propagandalapján, majd egy másik portálon nemrég megjelent cikkre reagált.

Egy amúgy hibásan megjelent nevű budapesti férfi, egy társasházak közös képviseletével foglalkozó cég vezetője nyilatkozatára épít a cikk. A történet nagyjából arról szól, hogy Péterffy Attila, a budapesti Főtáv Kiserőmű ügyvezetőjeként ultimátumot küldött egy 500 családnak otthont adó fővárosi társasháznak, hogy ha nem fizetik ki a cikk szerint 80 milliós hátralékot, „kikapcsolják mindenkinél a távfűtést, a melegvizet pedig korlátozzák.”

A lap nem habozott hozzátenni, hogy „Mindez közel 1200-1300 embert érintett, köztük gyermekes, kisbabás családokat.”

A cikk értekezett arról is, hogy a – még mindig más nevű - dr. Hary szerint „ők úgy érezték, hogy Péterffy visszaélt azzal, hogy a lakóparkban élők ki vannak szolgáltatva a cégnek, ebben az alárendelt pozícióban kellett „együttműködniük”.

Ezzel szemben a valóság

Péterffy Attila Facebook-posztjában – mint hangsúlyozta: ellenőrizhető tényekre hivatkozva – helyretette a cikk néhány pontatlanságát:

„- Az említett társasház tartozása meghaladta a 100 millió Ft-ot (a cikkben szereplő 80 helyett).

- Elfelejti megemlíteni, hogy a Fővárosi Törvényszék a cikkben szereplő vita kapcsán már rég ítéletet hozott, amikor még mindig próbáltunk a társasház képviselőjével alkudozni."

Péterffy írt arról is: már akkor pontosan tudta, hogy karaktergyilkossági kísérletek célpontja lesz, amikor eldöntötte: indul a pécsi polgármesteri posztért. Az sem lepi meg, hogy mivel „ a valóságban semmiféle fogódzót nem találnak ehhez, így a gátlástalanságot, a hazudozást és a tények teljes elferdítését hívják segítségül.”

Na de ki az a Hary?

Dr. Hary Attila – és a legkevésbé sem András – ténykedéséről a HVG igen alapos elemző cikket írt. Ami ebből tényszerűen megállapítható:

- közös fotón szerepel Orbán Viktorral, de a kép régi, szerinte nagyon sokaknak van ilyen fotója, és csak egyszer indult a Fidesz színeiben önkormányzati választáson

- cáfolta azokat a véleményeket, amelyek szerint összeköttetéseivel fenyegetőzött volna

- az őt bírálók szerint elképesztő mennyiségű feljelentést tesz a jogász végzettségű cégvezető, volt, hogy egy 40 forintos tételért ment bíróságra, ám van aki szerint egyszerűen csak „él a jog adta lehetőségekkel”

- ahogy ő fogalmaz, „gyermeke édesanyja” cégét is rendszeresen megbízza alvállalkozóként, mert „ismerős partner” és mert „felelősséget tud vállalni” érte

- a Hary vezette cég miatt pórul járt társasházak a neten keresik egymást a cikk szerint.

Forrás: Barabás Béla