Dúl a közleményháború Kővári és a városvezetés közt

2018. november 13. 09:02 2018. nov. 13. 09:02

Pár napja nagy adok-kapok zajlott le a pécsi sajtó kormánybarátabb felében, a képzeletbeli pást két oldalán Kővári János ÖPE-elnök és Páva Zsolt áll, a hiszti pedig azon megy, hogy ki is tárgyalhat az elektromos buszok beszerzéséről. A nagyobb kérdés az, hogy Kővári milyen, a városvezetés mögött álló érdekcsoportokat emlegetett?

Néhány napja futott neki a pécsi kormánymédia több tagja is Kővári János ÖPE-elnök városházi képviselőnek, azt kérve rajta számon, hogy mégis kinek a felhatalmazásából tárgyal ő elektromos buszok beszerzéséről.

Kővári sem volt rest, és a Szövetség Pécsért Facebook-oldalán hosszabb közleményben írt arról, hogy ő Páva Zsolt tudtával és a közgyűlés jóváhagyásával tárgyal az e-buszok beszerzéséről.

"Szeretnénk tájékoztatni a tisztelt olvasókat, hogy Kővári János a Közgyűlés jóváhagyása alapján, Páva Zsolt polgármester tudtával tárgyal Pécs lehetséges befektetőivel, kormánytagokkal, miniszterekkel. Ezekbe a tárgyalásokba pedig a város polgármesterét is bevonjuk, tájékoztatjuk rendszeresen, sőt egyéb közös munka is folyik Pécs érdekében. Ahogy folyt korábban is, a rendszeresen megfogalmazott, de segítő szándékú kritikák ellenére"

- áll a Kővári vezette csapat közleményében.

A dokumentumban van azonban egy érdekes felvetés is, Kőváriék szerint ugyanis a városvezetés mögött érdekcsoportok állnak, akik a testületet dróton rángatják.

"Ahogy eddig, a jövőben sem fogjuk megengedni, hogy a háttérben, semmilyen felelősséget vállalni nem akaró érdekcsoportok megakadályozzák ezt az együttműködést Pécs és a pécsiek érdekében"

- írták Kőváriék a közleményben.

Kontrára rekontra, ahogy a kártyában is mondják, a nagy adok-kapokba Páva Zsolt is beszállt, mikor arról nyilatkozott, hogy ő ugyan nem adott semmilyen felhatalmazást polgármesterként Kővárinak a tárgyalások lefolytatására.

A polgármester szerint Kővárit ugyanolyan jogok illetik meg, mint más önkormányzati képviselőt.

Hogy Kővári János milyen érdekcsoportokról beszélt, akik a háttérben dróton rángatják Páváékat, csak sejteni lehet. Ám, ha az ÖPE vezetőjének esetleg tudomása van törvénybe ütközö üzelmekről, úgy üzengetés helyett inkább a nyomozó hatóságokat kellene megkeresni.

Hogy a kérdésben tisztábban lehessen látni, a Pécsi STOP megkereste Kővári Jánost, hogy árulja el, kikre is gondolt érdekcsoportok mögött.