Egy 30 év körüli férfi az első baranyai koronavírus-fertőzött

2020. március 25. 16:52 2020. márc. 25. 16:52

Interjút készített a Szabad Pécs a Baranyában elsőként regisztrált koronavírus-fertőzöttel, egy 30 év körüli férfival, aki Tirolban dolgozott, jelenleg kórházban lábadozik.

A férfi a cikk szerint március 13-án jött haza Kővágószőlősre, nem voltak tünetei. Március 15-én este lett rosszul, belázasodott, köhögni kezdett, fájt a háta. A lázát nem tudta lemérni, annyira le volt gyengülve.

Másnap felhívta a helyi orvost, akkor már sejtette, hogy komoly a baj, ezt mondta is a doktornak, ahogy azt is, hogy Tirolból jött haza. Ezután mentőt hívott, a mentőszolgálat munkatársai védőfelszerelésben érkeztek, és a 400 ágyas sürgősségijére vitték, de nem érintkezett senkivel, onnan a megyei kórház infektológiájára került. Ott mintát vettek tőle, kiderült, hogy valóban koronavírusos.

Mindenki védőruhában foglalkozott vele, néhány nap múlva átszállították a megyei kórház tömbjében kialakított Koronavírus Ellátó Központba. Ahhoz, hogy távozhasson, három negatív tesztre van szükség, de egyelőre még benne van a vírus.

 

Forrás: Szabad Pécs