Egy évre neveznék ki a Horvát Színház igazgatóját

2017. október 16. 13:00 2017. okt. 16. 13:00

Jövő januárban lejár Vidákovics Szláven ügyvezetői megbízatása a hányatott sorsú Horvát Színház élén, a pécsi önkormányzat azonban csupán egy évre szólóan írja ki az új pályázatot.

Jövő január 31-én jár le Vidákovics Szláven ügyvezetői megbízatása a hányatott sorsú Horvát Színház élén, a pécsi önkormányzat az októberi közgyűlésen dönthet az új pályázati kiírásról.

Az erről szóló előterjesztés szerint azonban csupán egy évre szólna az ügyvezetői posztra nyertesen pályázó kinevezése, 2018. február 1. és 2019. január 31. között tölthetné be a pozíciót. (Gyaníthatóan azért rövidült le a kinevezés ideje, mert a pécsi önkormányzat a csődközeli anyagi helyzete miatt a színházat át akarja adni az Országos Horvát Önkormányzatnak.)

A pályázónak büntetlen előéletűnek kell lennie, a horvát nyelvet anyanyelvi szinten kell beszélnie (plusz előny az angol, vagy német nyelv ismerete), és rendelkeznie kell szakirányú felsőfokú végzettséggel és legalább öt éves szakmai tapasztalattal.

A pályázatok véleményezésére az önkormányzat saját részről Őri László fideszes alpolgámestert és dr. Kunszt Márta DK-s képviselőt jelöli.

A bizottság munkájában rajtuk kívül a Színházművészeti Bizottság által delegált négy tag, a kultúráért felelős miniszter által delegált egy tag, a munkavállalók és az előadó-művészeti szervezetnél munkavégzésre irányuló jogviszonyban foglalkoztatottak által egyszerű többséggel választott egy tag vesz még részt.

Az üggyel kapcsolatban a Pécsi STOP megkereste a városházát, ha válaszolnak, újra jelentkezünk.