Egymilliárdot bukott a hentesek hiányán a mohácsi vágóhíd

2017. április 16. 14:39 2017. ápr. 16. 14:39

Egymilliárdot bukott azon a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó mohácsi vágóhíd azon, hogy hiány van a hentesekből. Ennyivel kellett növelnie a cégnek a munkaerőköltségeket ugyanis.

Egymilliárd forintot bukott a mohácsi vágóhíd azon, hogy hiány van a hentesekből, erről Csányi Sándor OTP-vezér beszélt egy interjúban. Csányi szerint alapvető probléma a munkaerőhiány, ennyivel kellett megemelni a munkaerőköltséget, mivel nagy a hiány a hentesekből és húsipari szakemberekből az országban, többségük külföldön dolgozik a hazainál sokkal jobb bérekért.

A vágóhíd hivatalosan április végén nyílik meg (a nyitányon Orbán Viktor miniszterelnök is tiszteletét teszi), már az idén el tudják érni a 6-700 ezer darabos sertésvágószámot, a kitűzött kapacitás évi egymillió levágott sertés egy műszakban. A jövőben akár két műszak is lehet a vágóhídon - olvasható az Agrárszektor.hu cikkében.

Csányi szerint tudják majd tartani az idénre tervezett vágószámot, a vágások nagy részét "a Bonafarm-integrációban részt vevő 150 kisebb-nagyobb vállalkozás segítségével állítják elő, és 70-80 százalékban önellátásra törekednek."

A létesítményt 21 milliárd forintból hozták létre, ebből 2,7 milliárd forint állami támogatás volt.