Elég volt! - Mondta Zag Gábor a Fidesz polgármesterjelöltjének

2024. április 17. 08:56 2024. ápr. 17. 08:56

Zag Gábor alpolgármester a keddi közgyűlés végén, napirend utáni felszólalásban reagált a Fidesz polgármesterjelöltjének nemzetárulózására.

A legutóbbi közgyűlésen Auth István képviselő felvetette Csizmadia Péter Fidesz-frakcióvezetőnek, hogy miért maradtak távol a március 15-ei városi ünnepségtől. Csizmadia azt válaszolta, hogy nemzetárulókkal nem ünnepelnek nemzeti ünnepeken. Ez a kijelentés komoly vitát váltott ki mind az esemény után, mind azóta. A mai közgyűlésen Zag Gábor alpolgármester fejtette ki véleményét erről a témáról.

Kapcsolódó: Városvezető Frakciószövetség: a pécsieket vérig sértő fideszes jelöltnek távoznia kell a közéletből

Zag Gábor szerint szükséges volt felszólalnia, mivel nem tolerálhatja tovább a közösség szellemének bomlasztását és a város lakosságának megosztását.

„Az ilyen megosztó és kirekesztő kijelentések, mint amit Csizmadia Péter mondott, csak tovább növelik az ellentéteket közöttünk, ártanak városunk közösségi szellemének, és komolyan megkérdőjelezik bennem, hogy valóban képes lenne-e minden pécsi polgárt egységesen képviselni!” – mondta.

Zag Gábor egyértelműen kijelentette: elegendő volt a gyűlöletkeltésből, a megosztásból, és a Fidesz által terjesztett hamis információkból. Csizmadia Pétert arra szólította fel, hogy kérjen bocsánatot a pécsieknek.