Élelmiszeradományt küldtek a Sellye környéki jégkárosultaknak

2021. július 11. 15:27 2021. júl. 11. 15:27

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt brutális pusztítást okozott a péntek délutáni jégeső Sellyén. Mint megírtuk több mint 200 ház vált lakhatatlanná. Most Azonnali és hosszú távú segítséget nyújt a Katolikus Karitász és a Pécsi Egyházmegyei Karitász a Sellye környéki jégkárosultaknak. 

A Katolikus Karitász vasárnap az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a péntek esti nagy kiterjedésű vihar súlyos károkat okozott Sellye, Drávaiványi, Okorág és Kákics településen. Csak az eddigi felmérések szerint Sellyén 200 család lakhelye sérült meg. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

A karitász vasárnap délelőtt két helyszínről indított élelmiszeradományt az érintett településekre, ahol összesen több mint 3 ezer ember él. Pécsről két teherautónyi palackozott vizet, pékárut, zöldséget, gyümölcsöt, valamint a székesfehérvári raktárból egy mikrobusznyi friss pékárut, tartós élelmiszert szállítottak a térségbe.

A közlemény szerint Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója a helyszínre érkezve kezdte meg az egyeztetéseket a folytatólagos együttműködésről. Kiemelte, hogy "a szervezett segítségnyújtás első lépéseként már valamennyi érintett település vezetőivel, helyi családsegítő szolgálatokkal felvette a karitász a kapcsolatot. Az ő iránymutatásaikkal állították össze a gyorssegély élelmiszercsomagokat.

Vasárnap már a továbblépéssel kapcsolatos feladatokat, a hosszú távú segítségnyújtás csomópontjait határozzák meg. Drávaiványin például a Karitász vállalta az építőanyag-felajánlások helyszínre szállítását.

Kapcsolódó: Óriási viharkárok Baranyában: Volt ahol épületek tetejét és kéményét is megbontotta az erős szél

Megjegyezték, hogy nemcsak a családi házak sérültek meg, hanem a mezőgazdaságot tekintve is jelentős kár érte a térséget. A földeken több tízezer paprika- és paradicsompalánta, több hektár dinnye és kukorica esett áldozatául a heves jégesőnek. Ez szintén nagyon komolyan érinti az itt, ebből élő, gazdálkodó családok életét - olvasható a közleményben. Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: Sellye, Google Maps