Elhallgatás és gyalázkodás: így ünnepelt a Fidesz-média

2024. szeptember 6. 08:59 2024. szept. 6. 08:59

Önmagukhoz hűen, a pécsiek felé pedig igencsak méltatlanul ünnepelték Pécs város napját a helyi NER-médiában: volt, ahol agyonhallgatással, másutt alaptalan pocskondiázással. Ezúttal is összegyűjtöttük, hogy a pécsiek pénzéből (is) kitömött helyi kormánypropagandisták mivel igyekeztek megtéveszteni a pécsieket az elmúlt héten - írja lapunknak megküldött sajtóközleményében a Pécs Jövője Frakciószövetség.

Önmagukhoz hűen, a pécsiek felé pedig igencsak méltatlanul ünnepelték Pécs város napját a helyi NER-médiában: volt, ahol agyonhallgatással, másutt alaptalan pocskondiázással. Ezúttal is összegyűjtöttük, hogy a pécsiek pénzéből (is) kitömött helyi kormánypropagandisták mivel igyekeztek megtéveszteni a pécsieket az elmúlt héten.

 

·      

      Állami támogatás: rendkívüli állami támogatásra pályázik Pécs, amit a megyei lap rágalmazásért korábban jogerősen elítélt szerzője úgy tálal, mintha ez a tény kisebbítené a fideszes városvezetés által a pécsieknek örökül hagyott 8,5 milliárd forintos működési hitel visszafizetésének értékét. Ugyanez a szerző akkor, amikor a kormány a megpályázott összeg töredékét ítélte csak oda Pécsnek, arról cikkezett, hogy miért csak ilyen kevés támogatást sikerült elnyernie a városnak. Van akinek mindegy, hogy van sapka, vagy nincs sapka, a lényeg a nemtelen ócsárolás és gyűlöletkeltés.

·      Sportbiztos: Ugyanez a cél vezérli a főállású Pécs-gyalázó propagandistát akkor is, amikor a sportfejlesztéséért felelős polgármesteri biztost támadja újra és újra. Pedig ott, ahol a megyei lap szerzője „semmi eredményt” nem lát, ott a valóságban egy startpisztolyra váró jégpálya-befedés, egy előkészített tanuszoda-projekt, egy uszoda-működtetésre fordítható, több tízmilliós energiatámogatás és egy tervpályázatig végigvitt és azóta is folytatódó aquapark-előkészítés áll.

·      Bányásznap: a megyei lap szerencsétlen sorsú olvasói csak a komlói bányásznap „fergeteges” sikeréről értesülhettek, arról már nem, hogy Pécsett is tartottak megemlékezést a hétvégén a bányászok előtt tisztelegve. Nem is egyet, hanem összesen 5-öt! Az, hogy a lap tudósítóinak az 5 pécsi rendezvény közül egyikről sem sikerült beszámolniuk, mindent elmond arról, hogy mennyire tisztelik a propagandalapnál a pécsi bányászokat.

·      Méltó ünneplés: különleges összeállítással ünnepelte a maga módján Pécs város napját a NER-propaganda immár új főszerkesztővel is üzembiztosan a várost gyalázva zakatoló megyei zászlóshajója. Lássuk, hogy amikor a város napjára készültek, illetve azt ünnepelték a pécsiek, akkor milyen cikkekkel köszöntötte a város a megyei lap:

o  Kipécézett vagyonhasznosító: nagyon fájhat a Fidesz foga a Pécsi Vagyonhasznosítóra, pedig láttuk már, milyen őrületes mutyizáshoz (mint például a központi menza-telek jócskán áron aluli eladásához, vagy egyéb, botrányos beszerzésekhez) vezet, ha a kormányrúdhoz kerülnek. Alig 24 óra leforgása alatt kétszer is nekiestek a cégnek a megyei lapnál:

§  Vásárcsarnok: mondvacsinált látszatproblémákkal támadják az új pécsi vásárcsarnokot, miközben annak népszerűsége továbbra is töretlen.

§  Céges autó: feleslegesnek állítják be a cég autóbeszerzését, holott a társaság a legolcsóbb ajánlat alapján vásárolt a régit kiváltó új kocsit. Ahol pedig a lap szerint „pár hónap van vissza”, ott a valóságban egy jól és eredményesen működő cég, és egy stabil cégvezetés áll.

o  Sportbiztos, újra: hiába próbálja meg közpénz-herdálásnak beállítani a sportberuházásokban valós eredményeket elérő polgármesteri biztos megbízásának meghosszabbítását a megyei lap szerzője, a valóságban éppen a szerző családja kapott több tízmillió forint állami támogatást vidéki kisboltok újranyitására.

·      Elhallgatás: a kisebbik NER-propagandaportál nem hibázott ekkorákat, mondjuk, nem is kockáztattak sokat, hiszen a hitvallásukban megfogalmazott „a korrekt, kiegyensúlyozott, tisztességes tájékoztatás” jegyében mind a bányásznap, mind a város napja esetében úgy tettek, mintha mi sem történt volna. Lelkük rajta.

Pécs Jövője Frakciószövetség