Elkészült az új közösségi park térvilágítása

2024. április 13. 10:55 2024. ápr. 13. 10:55

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, 2024. március 28-án ünnepélyes keretek között zárult le a Szigeti városrész közösségi parkjának felújítása, mely a TOP-6.3.2-16-PC1-2017-00001 azonosító számú, Zöld kapu projekt része. A rendezvényen bemutattuk a projekt eredményeit, melynek köszönhetően új, akadálymentes sétányokat, zöldterületeket és korszerű közösségi infrastruktúrát alakítottunk ki a Steinmetz kapitány téren - emlékeztet sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Az elmúlt napokban tovább haladt a tér korszerűsítése. 2024. április 12-én üzembe helyezték az új térvilágítást, amely az E.ON segítségével valósult meg. Ezáltal, és a korábban már elhelyezett térfigyelő kamerákkal a tér biztonságosabbá vált az esti órákban is. Üzembe helyezték a park locsolóberendezését, így az elkészült új zöldterületek vízellátása is biztosított. 2024. április 15-én pedig üzembe helyezik azokat az elektromos autótöltőket is, amelynek négy autó egyidejű töltését teszik lehetővé.

 

A projekt kapcsán arról kaptunk értesítést, hogy az utca déli oldalán lévő közvilágítás – amely nem része a projektnek - nem működik. A hiba keresését a tér kivitelezését végző vállalkozó és az áramszolgáltató haladéktalanul megkezdte. A hiba okának felkutatásához szükségessé vált a térkő burkolat megbontása a téren. Ez kisebb kellemetlenséget okozhat a lakosságnak, amiért ezúton is türelmüket és megértésüket kérjük.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata