Elnökségi tagjává választotta Péterffy Attilát a Magyar Önkormányzatok Szövetsége

2020. szeptember 30. 09:02 2020. szept. 30. 09:02

Hétfőn tartott tisztújító ülést a Magyar Önkormányzatok szövetsége, melyen elnökségi taggá választották Péterffy Attila pécsi polgármestert.

Az erről hírt adó Pécsma.hu azt írja, a Magyar Önkormányzatok Szövetsége 1990 óta működik, célja, hogy képviselje és védje a magyar önkormányzatok érdekeit és magát az önkormányzatiságot, többek között a különböző kormányzati döntéshozatali eljárások és szakmai rendezvények, képzések, fórumok során. A szervezet 1991 óta Gémesi György gödöllői polgármester vezeti, és egyike a kormány által egyeztetésekre is meghívott nyolc szövetségnek.

A szövetség a szeptember 22-i pécsi közgyűlésen téma volt, itt határozott a grémium a csatlakozásról. A szeptember 28-i tisztújító ülést követően szeptember 29-én konferenciát rendezett a Magyar Önkormányzatok Szövetsége az önkormányzatiság harmincadik évfordulója alkalmából.

Péterffy Attila mellett Hatvani Miklóst (Isaszeg), Márki-Zay Pétert (Hódmezővásárhely), Nyirati Klárát (Baja) és Wittinghoff Tamás (Budaörs) is elnökségi tagokká választották, a polgármesteri tagozat vezetője Szűcsné Posztovics Ilona, Tatabánya első embere lett.

Forrás: Pécsi STOP