Ez fogadta a mentőket a bunyóba torkollt komlói kolbászfesztiválon

2019. február 13. 17:34 2019. feb. 13. 17:34

Nyilatkozott lapunknak a hétvégén Komlón rendezett kolbászfesztivált biztosító mentőszolgálat vezetője, miután arról jelentek meg hírek, hogy ronda, súlyos sérülésekkel tarkított dulakodás alakult ki vendégek és biztonsági őrök között.

A sztorit szállító 7300.hu szerint a hétvégi rendezvényen ketten komolyabb sérüléseket szenvedtek, miután összetűzésbe kerültek a biztonsági őrökkel. Egy fiatal február 11-én publikált egy fotót a Facebookon. Az ehhez írt sorai szerint megverték a biztonságiak, ledobták a lépcsőről és ájulásig fojtogatták, illetve az 57 éves apját is bántották. Posztjában azt kéri, aki látta a történteket, jelentkezzen nála tanúnak.

A 7300.hu megkereste az őröket adó biztonsági szolgálatot, de az nyilatkozott a lapnak. A rendezvény két szervezője, az önkormányzat és a Komlói Honismereti és Városszépítő Egyesület közös közleményben reflektált az eseményekre. E szerint a biztosításért felelő cégnek minden engedélye megvolt, a hétvégén azonban vélhetően nem megfelelően jártak el a munkatársak.

"A történtek részleteinek tisztázására a biztonsági cég belső vizsgálatot indított, ennek időtartamára az érintett munkavállalóit felfüggesztette. Az ügyben továbbá rendőrségi vizsgálat is folyik. Ennek keretében a hatóság lefoglalta a sportcsarnok előtti térfigyelő kamerák felvételeit, amelyek a csarnokon belül készített videókkal és fotókkal együtt remélhetőleg tisztázzák a történtekről keringő ellentmondásos információkat."

- zárul a közlemény.

A pécsi sürgősségire rohant a mentő az egyik sérülttel

Az eseményt évek óta a pécsi székhelyű Galenus Mentőszolgálat biztosítja. A cég ügyvezetője, Deák Zoltán a Pécsi STOP-nak elmondta: kollégái három olyan esetről is beszámoltak neki, amelyekben a biztonságiak kissé túllihegték a munkájukat, azaz az elvárhatónál erőteljesebben léptek fel.

Az ominózus esetről elmondta: a rendezvény vége felé, nagyjából a zárás előtt negyed órával rohantak oda a mentőkhöz, hogy a lépcső aljában egy vérző fejű férfi fekszik. A mentők odasiettek, és egy mozdulatlan, ájult fiatal férfit találtak vérző fejjel és törött végtaggal.

Deák elmondta: kollégái a sérültet első ellátásban részesítették és először a komlói kórházba szállították. Ám ott a sérülések súlyosságára és a kivizsgálásához szükséges eszközök hiányára hivatkozva nem fogadták a beteget, azonnal továbbküldték a pécsi sürgősségi osztályra, így oda vitték tovább. Deák Zoltán hozzátette, hogy a sérültnek amnéziája volt.