Feladni kényszerült a versenyt a pécsi vasember

2019. augusztus 18. 13:50 2019. aug. 18. 13:50

Az első öt nap állva maradása után a hatodik napon sérülésekkel és más bajokkal küzdött a pécsi ultravasember, Mindum Károly, a hetedik napon pedig feladni kényszerült a svájci versenyt.

Mint ismert, Mindum Károly tavaly Európa egyik legkitartóbb sportolója: hatvanévesen 2018-ban tejesítette a tízszeres ironman távot, ez 38 km úszásból, 1800 km kerékpározásból és 422 km futásból állt. A sportoló teljesítményét a nemzetközi ultratriatlon szövetség is elismerte.

A pécsi ultravasember idén nem kisebb célt tűzött ki maga elé, mint hogy a tavalytáv dupláját teljesíti, ám öt napnyi versenyzés után feladni kényszerült. Ennek okairól így írt Facebook-oldalán.

"Fogynak a résztvevők a 20 szoros ironman versenyen. Sajnos az újabb, negyedik kieső én vagyok. Az első 5 napban rendben volt minden, aztán a hatodik napon beütött a krach. A reggelt már toaletten kezdtem, és egész nap rendszeres látogatója voltam. Nem maradt meg bennem semmi, csak szédelegtem a pályán és a bokám is bevérzett. Este még valahogy bevánszorogtam, de reggel már nem tudtam újra rajthoz állni. Köszönöm mindenkinek a szurkolást, támogatást. Sajnálom, hogy így alakult."

A poszt alatt máris számos biztató hozzászólás a bizonyítéka, hogy a hatvanéves pécsi sportolóra így is sokan büszkék.

Forrás: Pécsi STOP