Félidőnél a szavazás a Misina Tető koncepcióterveiről

2021. január 25. 16:29 2021. jan. 25. 16:29

2021. január 12-e és február 12-e között lehet szavazni a Misina tető fejlesztésének koncepcióterveiről. A szavazás a félidejénél tart, és komoly érdeklődés övezi: csak mostanáig több mint 5600-an tették le voksukat. Továbbra is minden pécsi lakos számára nyitva áll a lehetőség, hogy online szavazás keretében véleményt nyilváníthasson, kiválaszthassa a koncepciótervek közül a számára legjobban tetszőt.

A szavazás a misinaotletborze.hu/szavazas weboldalon érhető el. A kérdés még teljesen nyitott, így mindenkinek érdemes szavazni: jelenleg két koncepcióterv, az „Aktív Misina” és a „Családi Misina” vezet fej-fej mellett – van tehát tétje a szavazásnak.  

 

Fontos, hogy a koncepcióterv, ahogy a neve is mutatja, nem a részletes kivitelezési tervet tartalmazza, ilyet egyelőre senki ne keressen a projekt honlapján. Ezek a koncepciótervek csak a lehetséges fejlesztési-tervezési irányokat ismertetik az épített környezet, jelesül az egykori Misina Étterem épülete megújításával, annak felfrissítésével kapcsolatosan. A szavazás lezárását követően az önkormányzat arra a kérdésre kap választ, hogy milyen irányú fejlesztést szeretnének a város lakói a Misina tetőn, így az ténylegesen a valós igényeknek megfelelően tud majd megvalósulni.

 

A szavazás lezárása után a nyertes koncepcióterv alapján kezdődhet meg majd az engedélyezési tervek készítése, amelynek műszaki tartalma az építési hatóság, a szakhatóságok és a városi tervtanács véleménye és javaslatai alapján válik véglegessé. Az engedélyezési terv után készül majd el a kiviteli terv, ezt követi a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárás lefolytatása. Várhatóan 2022. tavaszán kezdődhetnek meg a Misina tetőn a kivitelezési munkálatok, amelyek előreláthatólag 1 évet vesznek majd igénybe.

Forrás: Pécs MJV Önkormányzata