Fideszes Volvo-gate: Hadházy Ákos újabb szembesítő videója

2023. július 8. 19:27 2023. júl. 8. 19:27

Legalább 700 millió forint jutalékot fizetett ki közvetve a Tüke Busz, a pécsi önkormányzat buszos cége, 2015-ben, egy nem egészen 3500 millió forintos beszerzés során. A pécsiek közvetve fizették meg ezt a jutalékot, amely a buszokat szállító holland cégtől származott, lényegében jutalékként, egy kisebb rész megtartásával. Ezt megelőzően a holland cég már ajánlatokat tett Pécsnek, mintegy 2800 millió forintos összegért.A holland cég visszaosztás jellegűnek tűnő jutaléka többek közt egy thaiföldi offshore számlára került, elviekben egy olyan férfihoz, aki a bíróságon arra mondott igent, hogy nem dolgozott meg a részéért, a neki elutalt 170 millióért. Ezt az ügyet nevezték el Volvo-gate-nek, azonban a bíróság szerint nem sikerült bizonyítani a korrupciót - emlékeztett a Szabad Pécs. Hadházy Ákos a helyi független lap segítségével készített erről a témáról egy átfogó videót, amelyben részleteket osztottak meg a nyilvánossággal.

 

Szerkesztőségünk korábban már ebben és ebben a cikkben részletesen foglakozott az üggyel. 

 

A legutóbbi fejlemény a botránnyal kapcsolatban kapcsolatban az volt, hogy a Kaposvári Törvényszék a buszbeszerzéshez képest nyolc év elteltével hirdetett első fokú, egyelőre nem jogerős határozatot az ügyben. Az elsőrendű vádlott már elhunyt, de a másod- és harmadrendű vádlottak közül az utóbbi felmentést kapott, míg az előbbi vallotta magát bűnösnek és felfüggesztett büntetést kapott.

 

Hadházy Ákos nemrég felkereste a Szabad Pécs szerkesztőségét, és egy videó elkészítésében kért segítséget a pécsi buszbeszerzés ügyéről. A Szabad Pécs elfogadta a felkérést, és a videóban Babos Attila, a felelős szerkesztő-újságíró beszél a buszügyről.

 

A videó végén hallható Hadházy Ákos kommentárja:

 

Forrás: Szabad Pécs / Facebook