Figyelem: egy órával később zárják le az utat a pécsi tüntetők

2019. január 21. 16:05

Kedden is folytatódnak a pécsi forgalomlassító demonstrációk, de reggel 5 helyett 6-kor kezdődnek, mutatjuk a részleteket.

Mint ismert, a Baranya Megyei Szakszervezetek Akcióegysége 2019. január 21-től két helyszínen, a Budai vámnál a Búzavirág utca és az Álmos utca közötti jobb sávon és Szentlőrinc felől Pécs irányában a cserkúti elágazó mellett félpályás útlezárással egybekötött figyelemfelhívó demonstrációt szervez tiltakozásul a munkavállalókat nyomorító jogszabályok ellen 2019. január 31-ig az összes munkanapon.

Az útlezárással, ahogyan azt szakszervezeti vezetők már év végén bejelentették, a rabszolgatörvény, vagy már inkább rabszolgatörvények, a végeláthatatlan túlmunka ellen tiltakoznak.

A hétfői tapasztalatokat összegezve azt a döntést hozták a szervezők, hogy reggel 5 helyett 6 órakor kezdődnek a demonstrációk. A gyülekező ennek megfelelően háromnegyed 6-kor lesz a Búzavirág utcában, illetve a cserkúti buszmegálló után.

A félpályás útlezárás január 21-25-e között így reggel 6 óra és délelőtt 10 óra között tart, január 27. és január 31. között a tervek szerint reggel 6 óra és 16 óra között lesz.

Ha csatlakoznál, keresd telefonon a szervezőket a gyakorlati információkért: Benke Norbertet a +36-70-4555-692-es és Sólyomné Baranyai Elzát a +36-30-590-5039-es mobilszámon.

Hasznos linkek

A PDSZ online belépési felülete:

http://www.pdsz.hu/belepesi_nyilatkozat

Itt válhatsz az aktivistaközösség tagjává:

https://goo.gl/Tdd2KK

Itt tudsz meg többet a tiltakozásról és tölthetsz ki egy kérdőívet (mert ez is fontos ám!):

https://www.facebook.com/altalanossztrajk/

A PDSZ Facebook-oldala folyamatosan frissülő információkkal:

https://www.facebook.com/pedagogusok.d.szakszervezete/