Gazdaságsegítő kampányba fogott a pécsi közgáz

2020. április 3. 16:08 2020. ápr. 3. 16:08

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar (Pécsiközgáz) elhatározta, hogy kollektívájának szakmai tudását, hallgatóinak friss, fiatalos erőforrását, lokális, országos és nemzetközi kapcsolatrendszerét felhasználva megpróbál tenni annak érdekében, hogy a COVID-19 járvány okozta negatív gazdasági spirál lassuljon, siker esetén stagnáljon - írja az egyetem pénteki közleményében.

Ezen cél elérése érdekében, több lokális szereplő becsatlakozásával, így többek között a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamarával együtt elindította a REVIDPécs kampányt, amellyel célja, hogy egy olyan közösség épüljön ki, ami aktívan megosztja tagjaival a kilábalási lehetőségekkel kapcsolatos információt, segítséghez juttassa a bajbajutott vállalkozásokat.

A problémával, kihívással küzdő szereplők a REVIDPécs Facebook oldalán megoszthatják a közösséggel gondjaikat, amire a szabad kapacitással rendelkező tagok segítségnyújtás felajánlásával reagálhatnak. 

A Pécsiközgáz a rendszer adminisztrálásán, a kampány terjesztésén túl, szakértői kompetenciáját, hallgatói által reprezentált erőforrását arra is szeretné felhasználni, hogy a REVIDPécs Facebook-oldalon felmerülő vállalati kihívásokat saját maga is megoldja.

Ez a valós körülmények között folyó kármentő munka a remények szerint a bajbajutott vállalkozás megsegítésén túl olyan plusz tanulási élményt nyújt a hallgatóknak, ami még értékesebbé teszi őket a társadalom számára, s esetlegesen itt tartja őket a régióban, a városban.

"Hisszük, hogy együtt nem csak a vírust vészelhetjük át, hanem képesek vagyunk a város gazdaságának revitalizációjára is, mert a kezünkben a gazdaság"

- áll a közleményben. További részletek és információ: revidpecs@ktk.pte.hu 
 

Forrás: Pécsi STOP