Gerjed a népharag a Volvo-per felmentett vádlottjai miatt

2023. május 8. 11:29 2023. máj. 8. 11:29

Furcsa jogi anomáliának lehettek tanúi a pécsiek múlt héten pénteken, amikor is a hosszú évek óta elhúzódó botrányos Volvo-per elsőfokú tárgyalásán felmentették az első,- és másodrendű vádlottakat, annak ellenére, hogy a harmadrendű vádlott beismerte bűnösségét.

A fent említett jogi anomálisáról egy későbbi cikkünkben fogunk foglalkozni. Mostani írásunk témája leginkább a pécsiekre irányul és arra, hogy milyen érzelmeket váltott ki ez a botrányos ítélet a városlakókból, annyit lespoilereznénk, hogy rég láttunk ennyi dühös embert egy kommentszekcióban.

Előzmény: A Volvo-per két vádlottját is felmentették

A Pécs Jövője Facebook-oldalán jelent meg a Pécsma cikke a Volvo-ügyről, a poszt alatti kommentszekcióban aztán elszabadultak az indulatok, zárójelesen megjegyeznénk, hogy teljesen jogosan. Ezekből a hozzászolásokból válogattunk ki néhányat.:

Ezt a kommentet se teszik zsebre a helyi fideszesek:

Ezek a hozzászólók pedig az igazságszolgáltatást kritizálták:

Egyébként a posztra több mint 500 reakció és 150-nél több hozzászólás érkezett, szóval elmondható, hogy a pécsieket nem hagyja hidegen az ítélet és a trükkösen átjátszott 660 millió forint sem. Lehet, hogy a bíróságon egyelőre megúszták, de vajon a lelkiismeretükkel is el tudnak számolni azok az emberek, akik az akkori fideszes városvezetés idején ezt a korrupciótól bűzlő ügyletet a tető alá hozták?!

 

Nyitóképen Páva Zsolt, volt pécsi polgármester (Fidesz), valamint Csizi Péter látható a Volvo buszok beszerzése után.