Grazban bálozott Pécs kulturális alpolgármestere

2020. január 13. 09:19

Grazban bálozott szombaton Bognár Szilvia, Pécs alpolgármestere, látogatását júniusban viszonozza egy delegáció. Pécs vezetése a kultúra, a gazdaság és a turizmus terén is kiemelten számít testvérvárosi kapcsolataira, amelyek fejlesztése, újragondolása fontos cél. 

Bognár Szilvia, Rudi Roth és Andreas Molnar (fotó: Pécsi Önkormányzat)

Rudi Roth, Magyarország tiszteletbeli konzulja, Claudia Sachs-Lorbeck, a grazi önkormányzat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője és Molnár András, a Grazi Magyar Egyesület elnöke, a város St. Leonhard kerületének polgármestere fogadta szombaton Grazban Bognár Szilviát, Pécs alpolgármesterét - közölte hétfőn az önkormányzat.

Bognár Szilvia egyebek mellett a meglévő szakmai együttműködések tartalommal való megtöltéséről tárgyalt az osztrák város vezetőivel, ide értve művészeti iskolák kapcsolatát, a közlekedéstervezés és a roma felzárkóztatás témakörét. Az alpolgármester egy júniusi eseményre, az EKF Staféta nevű konferenciára invitálta az osztrák testvérváros küldötteit. A szombati napot a 132. Magyar Bál zárta, amelyet Pécs alpolgármestere részvételével nyitottak meg.

Az önkormányzat közleménye emlékeztet, Péterffy Attila A megújuló város nevű polgármesteri programjában is kiemelt szerepet kapott a német nyelvterületekkel való kulturális, gazdasági és turisztikai együttműködések fejlesztése. A szombati látogatás ennek a folyamatnak az egyik első eleme volt.

Pécsnek erős német közössége van, tagjai tenni akarnak a városért, a város önkormányzata pedig elkötelezett abban, hogy a német gyökerekkel és kapcsolatokkal rendelkező helyi vállalkozások kapcsolatait erősítse. Ezen a téren a következő lépés egy helyi cégek képviselőit is tömörítő delegáció látogatása lesz Pécs németországi testvérvárosába, Fellbachba - zárul az írás.
 

Forrás: Pécsi STOP