Gulyás: „Nem Páva Zsolt vezeti Pécset”

2017. május 15. 15:55 2017. máj. 15. 15:55

Gulyás Emil, az MSZP pécsi önkormányzati képviselője szerint az a legkényesebb kérdés Fodor Ibolya Értéktár bizottsági tagsága kapcsán, hogy ki kényszeríthette Pécs polgármesterét erre a politikai pálfordulásra.

A hétvégén robbant a pécsi közéletben a soron következő bomba: Páva Zsolt azt javasolja, hogy Fodor Ibolya legyen a Pécsi Értéktár Bizottság tagja. Mivel üresedés nem volt a grémiumban, azért a pécsi önkormányzat SZMSZ-ében azt hatfősre kell emiatt növelni.

Fodor Ibolya összes viselt dolgának felsorolása felérne egy bitgyilkossággal, volt közte bűnrészesség sikkasztásban, hazaárulózás, riporter-lemajmozás és megannyi vitatható Faceook-poszt.

Az ellenzéki politikusok közül Gulyás Emil volt az, aki 2014 decemberében elsőként szólította fel Fodor Ibolyát, hogy mondjon le képviselői mandátumáról. A szocialista politikus megdöbbenve értesült arról, hogy Pécs polgármestere bizottsági tagságot adna annak a képviselőnek, akit pár éve maga is távozásra szólított fel.

- Szerintem az a legfontosabb kérdés: ki kényszeríti Páva Zsoltot arra, hogy száznyolcvan fokos politikai fordulatot tegyen, de hogy nem Fodor Ibolya az, abban biztos vagyok – mondta Gulyás Emil. – Attól tartok, hogy bárki legyen is az, most már ez a rejtélyes ember irányítja Pécset, mert ezek után már nem gondolnám, hogy Páva Zsolt a város első embere.