Hoppál Péter: Károsnak tartom a politikai revolverezés bevetését

2021. március 5. 16:35 2021. márc. 5. 16:35

Dr. Hoppál Péter, Pécs országgyűlési képviselője egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkhöz, melyben arra kérte Péterffy Attiát, hogy a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltés helyett, most lényegében egy kicsit maradjon csöndbe. Kéri ezt az a politikus, aki Facebook bejegyzéseiben közel havonta le kommunistázza az ellenzéket, aki Karácsony Gergelyről mémmel, majd páros lábbal szál bele Greta Thunberg-be. Vajon tényleg Pécs polgármesterénél kezdődik a "politikai revolverezés"?

3 napja Hoppál Péter még Karácsony Gergelyen viccelődöt, mikor a főpolgármester próbálta visszaszerezni azokat a vakcinákat, amikről a kormány lemondott: 

 

 

Most felszólította Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét, hogy "tárgyalásaink sikerét legalább azzal segítse, hogy a maihoz hasonló, a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltésnek gátat szab"

A 2022-es választási kampány nem vitás, hogy a kormánypártnál is elindult, így Hoppál Péternek is mindent be kell vetnie, hogy elnyerje a szavazók bizalmát. Az már más kérdés, hogy statisztikák alapján, ő az egyik legkevesebbet felszólaló képviselő az országgyűlésben. 

Most ezt a közleményt juttata el hozzánk, amit változtatások nélkül közlünk: 

 

"A koronavírus-járvány okozta gazdasági visszaesés lehetséges kormányzati kompenzációja fontos lépés lehet a város gazdaságának újraindításában.

A pécsi városvezetéssel folytatott múlt pénteki megbeszélésem után a héten Budapesten megkezdtem a kompenzáció érdekében a tárgyalásokat.

A Magyar Államkincstár vezetőivel folytatott egyeztetésen kiderült, hogy néhány, a városvezetés által kimutatott adat pontatlan. Ígéretet kaptam Pécs - koronavírus elleni védekezés időszakában történt - bevétel kiesési összegének pontosítására. A hiteles adatokat következő lépésként a Pénzügyminisztérium illetékesei elé tárjuk.

Célunk az, hogy Pécs kerüljön bele a kormány által kompenzálandó városok körébe. A kormányzati tárgyalások jelenlegi szakaszában kifejezetten károsnak tartom a politikai revolverezés bevetését.

Arra kérem Péterffy Attila polgármester urat, hogy tárgyalásaink sikerét legalább azzal segítse, hogy a maihoz hasonló, a közvilágítás lekapcsolásával riogató hangulatkeltésnek gátat szab".

 

 

 

 

Forrás: Pécsi STOP