Hoppál visszavág – tovább termel a Fidesz álhírgyára

2022. május 10. 14:28 2022. máj. 10. 14:28

A Fideszes álhírgyár 18. heti sztárja vitán felül Hoppál Kábeltépő Péter, aki kolosszális interjúban bizonyította, hogy milyen messzire elkerüli a valóság. Felzárkózott hozzá Kővári János, Csizmadia Péter, és egy kicsit Berényi Zoltán is - közölte lapunkkal a Pécs Jövője Frakciószövetség.

A közlemény így folytatódik: 

 

"Vérszegénynek is mondhatnánk Pécs és környéke fideszes propagandájának múlt heti termését, de szerencsére egy jól irányzott Hoppál Péter interjú megmentette a mundér kétes becsületét.

 

„A maffiamódszerekkel kampányoló baloldalból elegük lett az embereknek” – ütős cím egy ütős anyagnak. Elolvasva azonnal kiderül, hogy miért kezd reflexszerű kábelcsupálásba Hoppál képviselő, mihelyt egy az övétől eltérő valóság jön szembe. Mert az ő valóságában az ellenzéknek vannak maffiamódszerei, ott a parlamenti választást Pécsett a Fidesz nyerte, amúgy meg a polgármesternek üzentek vele. Abban a szörnyű valóságban Pécs mai polgármestere Gyurcsánynak akar megfelelni – aki végigélte Páva Zsolt politikai kiskorúsítását, most keserűen felnevet. Kivéve Hoppál, ő nem nevet.    

 

Hoppál Péter valóságában „az Orbán-kabinet többlettámogatást nyújtott a városnak a pandémia alatt”, de nem fejti ki, hogy kormány által elvont gépjárműadóra, a megfelezett iparűzési adóra, a járványkezelés máig meg nem fizetett költségeire vagy a közösségi közlekedés elmaradt hiánypótlására gondolt-e. Egyetlen hazug mondat, sok-sok, a pécsiek zsebéből kiénekelt milliárd. Akkor sem tud igazat mondani, ha kérdez: „…mi magyarázza azt, hogy Szeged és Miskolc szépen fejlődnek baloldali polgármester vezetése alatt is…”. Nos, talán az, hogy ott a 2019 előtti évtizedben is volt tudatos gazdaságfejlesztés, volt gazdája a városnak, és nem Tiborcz zsebét tömködték.

 

„Ha én vagyok a képviselő, akkor biztonság és kiszámíthatóság van” – tódította Hoppál Péter, majd kitépett egy marék kábelt, lengetett egy kis piros lapot, és politikai hullázott egy jót. Majd az egészet megkoronázta egy „A hazugság elleni igazságérzet fűtött” mondattal.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy Hoppál Pétert valósága egy másik univerzumban van. És ott sem igaz.

 

 

 

Kővári János szerényen kullogott a választáson is jobban teljesítő képviselő mögött. Elég gyenge hét volt, mert most „csak” a régészeti múzeum felújítását igyekezett kisajátítani magának. Igyekezett fennkölt is lenni, miszerint „A Haza mindenekelőtt!”, ám ezzel a – hibás – idézettel is csak szegény Kölcseyt forgatta meg a sírjában.

 

A valóság a képviselő Facebook-oldalán állítottakkal szemben az, hogy

•          Kővári Jánosnak a régészeti múzeum időközben megkezdődött felújításához SEM volt semmi érdemi köze

•          a helyes és pontos idézet pedig úgy szól: „A haza minden előtt”.

 

Berényi Zoltán a Facebookon hisztizett egy akkorát, hogy bármelyik mesebeli elkényeztetett tüllszoknyás királylánynak becsületére vált volna. Nem hívták meg szegényt a felújított vasasi füstölőnél tartott egyeztetésre, keményen be is szólt azoknak, akiknek ez szerinte dolga lett volna.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy ha nem is állunk idehaza a legfényesebben, azért az ötvenes évek már elmúltak. Így mindenki azt hív meg egy fórumra, egyeztetésre, akit szeretne.

 

Csizmadia Péter mentette (volna) a helyzetet, szintén az ismert közösségi oldalon. Végtelenül arcpirító módon próbálta arra csavarni a dolgot, mintha a mostani városvezetés a hirdieket büntetné, és akadálya lenne az ottani fejlesztéseknek.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy

•          Pécs demokratikus vezetése minden pécsi szavát meghallgatja

•          ezért a hirdiek véleményét kikérve, velük egyeztetve, az ő igényeikre válaszolva valósítja meg az ottani fejlesztést

•          ami fenntartható lesz, és szemben az előző, fideszes városvezetés által a helyiekre erőltetett, megvalósíthatatlan ötlettel.

 

És ha már Csizmadia és az arcpirulás, a képviselőnek a Hír TV riportjában sikerült azt állítania a régi/új vásárcsarnok projektről, hogy a mostani városvezetés csúszott ki a határidőből.

 

A valóság ezzel szemben az, hogy ha az előző, fideszes városvezetésen múlt volna, akkor az egész vásárcsarnok projekt menthetetlenül beleáll a földbe, azt a mostani mentette meg a teljes kudarctól.

 

Ezek voltak a 18. hét legkiemelkedőbb fideszes csúsztatásai és azok rövid cáfolatai. Nagyon valószínű, hogy jövő héten újra jelentkezünk".

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség