Ismét jogerősen elítélték a Pécs Aktuál Fidesz-közeli véleményvezérét!

2021. január 12. 10:53 2021. jan. 12. 10:53

Egy biztos, Kaptiány Gergő újságírói tevékenysége hagy némi kivetnivalót maga után. Páva Zsolt egykori kampánytanácsadóját, a Pécs Aktuál ikonikus személyét, oldalukon csak "Kreatív munkatársként" feltüntetett "kollégát" immáron sokadszorra ítélik el jogerősen. A bizonyos körökben hírhedt pécsi arcot most Szegeden, másodfokon ítélték el rágalmazás bűntette miatt. Az álhírek gyártása miatt többszörösen elítélt véleményvezérre most azért csapott le az igazságszolgáltatás, mert még 2017 novemberében Szegeden, a helyi Fidesz közeli "Szeged Ma" nevezetű hírportál főszerkesztőjeként egy hamis levél publikálásával próbálta lejáratni Botka Lászlóékat.

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, első fokon, nem jogerősen a Szegedma főszerkesztőjeként egy hamis levél közlése miatt ítélték el a 2019. februárjában Kapitány Gergelyt. Az ügy most továbbhaladt, hiába a fellebbezés, most másodfokon jogerősen, egy év próbaidőre bocsátották rágalmazásért.

 

Forrás: Szabó Sándor Facebook oldala

 

A tárgyalás végkimenetelét az érintett Szabó Sándor, MSZP-s országgyűlési képviselőtől tudtuk meg, akiről egyébként a publikált álhír szólt. Hiszen mint kiderült: Szabó Sándor nem írt levelet, sem a később a portálról levett cikkben említett címéről, sem más címről Botka Lászlónak.

A Szegedi Járásbíróság szerint Kapitány Gergely bűnös, mert a becsület csorbítására alkalmas információt közölt, és meg sem akart győződni annak hitelességéről.

 

Beszámoló a régebbi, elsőfokú tárgyalásról:

 

 

De a Fidesz-közeli médiaholdinghoz, a KESMA-hoz tartozó SzegedMa főszerkesztőjét nem csak Szegeden ítélték el jogerősen, hanem Pécsen is még 2019. áprilisában, amikor súlyosan megsértette Bachar Najari jó hírét és személyiségi jogait. Ekkor az ügyben első fokon 500 ezer forint, ki nem fizetése esetén elzárásra változtatható pénzbüntetésre ítélték nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért.

Nem véletlen így hát, hogy sokan csak "Kamu Geri" ként emlegetik hősünket, aki mindezen ügyek ellenére, hetente próbálja lejáratni a Pécs Aktuál hasábjain a mostani városvezetést illetve az ellenzéki pártokat, különböző megkérdőjelezhető vélemény cikkeivel. 

 

Hogy kicsoda Kapitány Gergely, arról 2014-ben írtunk bővebben. A cikkből kiderül, hogy különböző szerződések nyomán 2009 és 2014 között 73 millió adófizetői forint vándorolt érdekeltségeihez a pécsi önkormányzattól és cégeitől, de még a sógornője vezette cég is kapott 12 milliót. 

Pécs Aktuál 'kreatív munkatársa' továbbra is a SzegedMa főszerkesztője. Az ide vezető út, ami megvolt spékelve pár rágalmazási perrel nem volt ám olyan egyszerű, hiszen 2 éve jelentette be, hogy  bezárja az általa indított és működtetett OK!Pécs hírmagazint. 

Kapitány korábban a fideszes Páva Zsolt volt pécsi polgármester kampánytanácsadójaként is dolgozott.  A Pécsi Kommunikációs Központ (akkori nevén Pécsi Médiaközpont) vezetője is volt. -írta meg régebben a Media1.hu

Egy szó mint száz, a véleményvezérünk számos megpróbáltatáson mehetett már keresztül, hiszen nem elég, hogy pereket vesztett, az összes városban ahol megpróbálta segíteni a kormánypárt szekerét, gyalázatos vereséget szenvedett a Fidesz. Szeged és Pécs. Lehet hogyha valamelyik országos lapnak lenne a "kreatív munkatársa" már el is könyvelhetnénk a 2022-es választást ellenzéki győzelemként.

Egyebek mellet a Pécs Aktuál így jellemzi magát, nem tudjuk, hogy ez a "kreatív" fickójukra mennyire igaz. 

 

 

Szerző: Bogos Csaba

Címlapkép: Szegedihírek

 

Frissítés!

Néhány perccel cikkünk megjelenését követően Kapitány Gergely egy nyilatkozatot küldött a szerkesztőségünk részére, melyet most változtatás nélkül közlünk:

"Az ügynek nincs vége! Felülvizsgálati kérelemmel fordultunk ügyvédemmel a Kúriához, mert a szegedi bíróság szerencsére megállapította és le is írta, hogy a Képviselő úr által kifogásolt időszakban nem voltam a lap főszerkesztője, így értelemszerűen nem is tudtam dönteni semmiben! Legfőképpen abban, hogy egy „hamisított levelet” közöljön le a lap, amiről egyébként percekkel a közlés után a lap maga állapította meg frissítésben, hogy hamisnak tűnik. Azt, hogy Szegeden a nyilvánvaló tények ellenére elmarasztaló ítélet születik egy nem városházabarát újságíróval szemben, egyáltalán nem meglepetés, sőt erre számítani is lehetett. Ezért is fordultunk felülvizsgálati kérelemmel a Kúriához. Bízom abban, hogy az egyértelmű, iratokkal, szerződésekkel is bizonyított álláspontomat a Kúria elfogadja, és megsemmisíti ezt a kétes, nyilvánvalóan politikai célzatú bírósági rendelkezést."

Annyit megjegyeznénk a hozzánk eljuttatott nyilatkozattal kapcsolatban, hogy semmi újat nem tudunk meg belőle. Szinte biztosra vehető volt, hogy elviszik az ügyet a Kúriához, viszont nem hinnénk hogy két tárgyalás után ahol ugyanazt állapították meg a harmadikon bármi is változna. Főleg nem azok után, hogy Pécsen is hasonló döntés született régebben, hozzátesszük akkor még Fideszes városvezetés alatt. Szerintünk Kapitány Gergely állításai csak próbálkozás a felelősség elhárítására. Ne mondja nekünk senki azt, hogy egy ilyen körökben mozgó embernek mint ő, nincs beleszólása abba, hogy mi kerül ki egy hírportálra, aztán főleg ne azt, hogy pont abban az időben nem volt neki semmi döntési lehetősége ott.