Ismét Pécs lett az Internetes Kultúra Fővárosa

2023. január 31. 11:32 2023. jan. 31. 11:32

21. alkalommal rendezték meg a digitális marketing szakma legrangosabb hazai eseményét, Az Év Honlapja pályázatot. A Magyar Marketing Szövetség és az Internet Marketing Tagozat által szervezett versenyre 227 nevezés érkezett 2022. év végén. A szakmai zsűri 68 pályaművet díjazott. Az Internetes Kultúra Fővárosa vándordíjat idén ismét Pécs város tudhatja magáénak! - közölte sajtóközelményében a pécsi önkormányzat.

A díjat azért kapta meg ismét a város, mivel számos pécsi márkatulajdonos és fejlesztő cég munkája nyert elismerést az Év honlapja pályázaton. Olyan cégekre lehetünk büszkék, mint a Cubifox, a Ferling Digital, a Proof Agency, a Terrán, vagy az Ycollective.

Pécs város honlapja újból díjazott lett, Önkormányzatok és települések kategóriában a pecs.hu indulása óta eltelt egy évben végrehajtott fejlesztés kapott elismerést. Ennek keretében frissült és még áttekinthetőbb lett az eseménynaptár, és számos keresőszolgáltatás (képviselő-kereső, orvoskereső, térképes kereső) tette még jobban használhatóvá az oldalt.

Zsűri értékelése szerint Pécs városának 2021-ben teljesen megújult honlapja rendkívül felhasználóbarát, korát meghaladó, s valóban XXI. századi módon közelíti meg az online önkormányzatiságot. Az oldal jól átlátható, amely egyaránt szól a pécsieknek, a turistáknak, a diákoknak és a befektetőknek is, ráadásul képes a folyamatos megújulásra. Ez pedig a szakmai zsűri szerint Az Év Honlapja Minőségi Díjat érdemel.

 

Pécsi Díjazottak

Az Év Applikációja kategória

Különdíj: HuGo - fedezd fel a magyar vonatkozású helyeket az USA-ban a jenki huszárral – fejlesztő: Cubifox

B2B weboldalak kategória

'Az Év Honlapja'- díj: Cubicfox.com

Hungarikum kategória:

Minőségi Díj: Hollóházi Porcelánmanufaktúra – fejlesztő: Ferling Digital

Önkormányzatok és települések kategória

Minőségi Díj: Pécs város megújuló honlapja – fejlesztő: Yco

Márkasite kategória

'Az Év Honlapja': Terrán Generon - A napelemes tetőcserép

Minőségi Díj: Zsirai Pincészet – fejlesztő: Yco

Különdíj: Proof Agency Márkaoldal

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata