Itt a hidegfront, holnap a 21 foknak is örülni fogunk

2020. szeptember 17. 14:07 2020. szept. 17. 14:07

Csütörtök délelőtt az ország északnyugati csücskénél elérte hazánkat az a markáns hidegfront, mely száműzi a nyári életérzést, pénteken csak 20-21 fokot mutat majd felénk a hőmérő.

Hogy valami jó hírt is mondjunk, az Időkép.hu azt írja, a front átvonulását csak kevés helyen kisérheti zápor, zivatar. Igaz, az északi-északkeleti szél egyre nagyobb területen megerősödik, 60 kilométer per órás lökések is előfordulhatnak.

Kezdetben nyugaton, majd délutántól északkeleten, estétől már szerte az országban erős lehet a szél. Az időjárásportál alábbi animációja szerint a Dél-Dunántúlon kábé mostantól kell számítani a huzamosabb időre:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss figyelmeztetése szerint számos járásra adtak ki riasztást az órákon belül várható zivatarok miatt, somogyi, baranyai, tolnai járás egyelőre nem sárgul.

Forrás: met.hu

Az Időkép.hu térképe szerint pénteken Szeged környékén lehet a legmelegebb, 24 fok, felénk 20-21 fokra lesz kilátás. A hétvége szerethetőbb lesz: mérséklődik a szél, és 20-26 fok is lehet.

(Címlapfotó: Viharfelhők Pécs kertváros városrésze felől fotózva 2020. augusztus 31-én. MTI/Sóki Tamás)

Forrás: Pécsi STOP