Itt a Siklósi Önkormányzat közleménye a fürdővel kapcsolatban

2021. január 11. 16:39 2021. jan. 11. 16:39

A Pécsi STOP néhány nappal ezelőtt számolt be a siklósi fürdő jelenlegi helyzetéről, ennek kapcsán a város önkormányzata nemrégiben egy hosszabb nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünk részére, melyet alább közlünk:

Mint arról októberi hivatalos közleményünkben már beszámoltunk, véget vetve a szerződésellenes és jogellenes állapotnak képviselő-testületünk rendkívüli felmondással megszüntette a siklósi termálfürdő üzemeltetésére az Aquaplus Kft-vel kötött szerződését. Városunk jogi képviselői a testületi többséggel meghozott határozatoknak, döntéseknek megfelelően jártak és járnak el.

 

- olvasható a fürdő által szerkesztőségünk részére megküldött közleményben. 

Az önkormányzat szerint a portálunkon megjelent írásban valótlanul állítottuk a cikkben, miszerint „a város pert vesztett volna az Aquaplus Kft-vel szemben”, ám jelen információ igen megbízható forrásból származik, ezzel szemben a részünkre eljuttatott közleményben az önkormányzat azt írja: az üzemeltetési szerződés felmondással összefüggésben a bíróság tárgyalást még nem tartott, az első tárgyalási határnap kitűzésére került sor 2021. január végével.

Azt írják: a valóságot hamis színben tüntetik fel, mikor azt állítják, hogy az önkormányzat, illetve annak cége az üzemeltetést nem vették át, ezzel szemben a valós tény az, hogy az önkormányzat megbízottjai az üzemeltetés átvételét jelezték jelenlegi üzemeltető irányában, aki az önkéntes teljesítést megtagadta, e tárgyban is a bíróság dönt.

A közleményt azzal zárják: Siklós Város Önkormányzata minden esetben haladéktalanul tájékoztatja a város lakosságát az őket érintő kérdésekben, de a bírósági döntésig továbbra sem adunk ki információkat, hogy elkerüljük az indokolatlan találgatásokat. A nyilvánosságot és a sajtó képviselőit a jogerős bírósági döntést követően hivatalos formában fogjuk tájékoztatni.

Forrás: Siklósi Önkormányzat 

Címlapkép: YouTube