Jobbik: saját zsebből fizessék a fideszes "szavazógépek" az Emberség Erejével Alapítványnak megítélt sérelemdíjat

2019. május 23. 12:42 2019. máj. 23. 12:42

A Jobbik szerint nem használhatja az adófizetők pénzét az Emberség Erejével Alapítvánnyal szemben elmeszelt pécsi önkormányzat a negyedmillió forintos sérelemdíj megfizetésére, azt fizessék meg azok a fideszes "szavazógépek", akik részt vettek az alapítvány boszorkányüldözésében.

Mint ismert, kedden elmarasztalta a pécsi önkormányzatot a Pécsi Ítélőtábla az Emberség Erejével Alapítvánnyal kapcsolatos ügyben, és 250 ezer forint sérelemdíj megfizetésére kötelezte. A per előzménye, hogy mikor 2017 végén kiderült, hogy a szervezet oszthatja szét a régióban a Soros Györgyhöz köthető Nyílt Társadalmak Alapítvány 130 millió forintos keretét, szinte közellenséget kreáltak belőlük, a közgyűlésben és sajtótájékoztatón is ekézték az alapítványt.

Az alapítvány Páva Zsolt polgármestert és Hoppál Pétert is perelte, a bíróság azonban nem állapította meg felelősségüket, melyet morálisan elfogadhatatlannak és abszurdnak tart a szervezet.

Csütörtökön Gyimesi Gábor, a Jobbik pécsi elnöke sajtóközleményben reagált a fejleményekre. Gyimesi kijelenti, az adófizetők pénzét nem használhatja az önkormányzat a sérelemdíj megfizetésére,

"vegyék elő a név szerinti szavazatokat, és nyúljanak a zsebükbe azok a nagyon bátor sorosozó képviselők, akik akkor igennel szavaztak! A választókat pedig arra kérem, hogy ősszel olyan képviselőkre szavazzanak, akik felelősen képviselik a közösség érdekeit, tisztességes, becsületes emberek. Nem agymosott szavazógépekre, hanem felelősen gondolkodó, a közösség érdekeit szem előtt tartó képviselőkre van szüksége szeretett városunknak."

- írta.

Forrás: pecsistop.hu