Kamerát kérnek a diákok a kertvárosi gázolás helyszínére

2017. február 24. 14:58 2017. feb. 24. 14:58

Bő egy hete gázoltak el egy hetedikes kislányt Pécsett a Nagy Imre-Csontváry kereszteződésében lévő zebrán, ahol sok a baleset. A Nevelési Központ diákönkormányzata azt kéri a város polgármesterétől: telepítsenek oda kamerarendszert.

Nagy felháborodást váltott ki múlt szerdán, amikor Maját, a Nevkó hetedikes tanulóját a veszélyes kereszteződésben a zebrán gázolták el. A diákok először egy Facebook-csoportban vitatták meg a dolgot, majd a diákönkormányzat elé került az ügy. Több javaslat is felmerült, a végül elfogadott elképzeléssel pedig Pécs polgármesteréhez fordultak a diákok a levélben, amelyet a Nevkó diákönkormányzatának elnöke, Zsupán Nikoletta írt alá.

A levélben azt kérik a diákok, hogy a városlakók biztonsága érdekében a Spar élelmiszerbolt és a buszmegálló mellett, a Csontváry utca kereszteződésénél lévő gyalogátkelőnél közlekedés-biztonsági kamerarendszert építtessen ki Páva Zsolt. Kifejtik benne, hogy az elmúlt időszakban sok baleset történt ott, és több nagy oktatási intézmény is van a környéken. Példaként hozták fel a múlt heti balesetet, amelyet azért szenvedett el iskolatársuk, mert, mint írják, az éppen akkor érkező busz miatt nem látta a közeledő autóst.

A diákokat nagyon lesújtotta az eset – Maja végül megúszta komolyabb sérülések nélkül, de a szemtanúk elmondása szerint nagyon ronda baleset volt, abban sem bízott mindenki, hogy a lány egyáltalán túlélte a dolgot. A diákönkormányzat mielőbbi megoldást kért.