Kegyetlenül kátyúztak a kétfarkú kutyák

2018. szeptember 23. 13:12 2018. szept. 23. 13:12

Kátyú nem maradt szárazon, egy kátyút sem hagytak az út szélén, kátyúzni vagy nem kátyúzni, ez nem volt kérdés, tömték a kátyúkat, mint kacsa a nokedlit. Na ezt csinálták Pécsett a hétvégén a kétfarkúak: egy kisebb stadion árát költötték el a szakszerű kátyúk eltüntetésére, de megérte.

Zsákos aszfalt, hidegaszfalt, kátyúzókeverék – több neve is ismert annak a cuccnak, amiből vagy egy egész tonnányit kidolgozott a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) Pécsett a hétvégén. Mint azt Pincehelyi Zitától, a párt egyik pécsi tagjától, az akció egyik résztvevőjétől megtudtuk: egy tonna ebből az anyagból nagyjából 85 ezer forintot kóstál. Ebből ugyan egy picike stadiont is fel lehetett volna húzni, ám a kétfarkúak inkább kátyúztak belőle. Lelkük rajta.

Pincehelyi elmondta azt is: nagyjából 20-25 kiló ilyen cuccot nyel el egy átlagos kátyú. Igaz, Pécsett előszeretettel fordulnak elő átlag felettiek is.

A csapat dolgozott Pogányban – ami nem is Pécsett van -, az Erreth utcában, a Tettyén, Donátusban és a Losonc utcában, vasárnap pedig Uránvárosban rontották el a szakszerűen kátyúzott utakat.

Mint megtudtuk: tavasszal gyűjtést rendeznek, amiből újabb kátyúkat tüntetnek el, már ha lesz még addig Pécsett kátyú, mert közben a közút és a város is milliárdokat költ útfelújításokra, lehet, hogy mind elfogy.