Kellemetlen oldalát mutatja meg az ősz

2022. szeptember 17. 17:03 2022. szept. 17. 17:03

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton estére akár 11 Celsius-fokig is süllyedhet a hőmérséklet, de a vasárnapi felhőátvonulások inkább szelet hoznak, mint a kora őszi meleget: csak 14-20 Celsius-fok várható.

Szombat estig marad a borult ég, az ország déli megyéiben tartós eső várható, amely szombat estétől kelet-északkelet irányába helyeződik át - jelentette az OMSZ.  A szél északnyugati és északi irányú marad, és nagy területen széllökések is tapasztalhatók lesznek, miközben a nappali hőmérséklet a leggyakoribban 12 és 17 fok között alakul, Magyarország délnyugati részén ettől hiegebb is lehet.

Szombaton késő estére pedig 11 és 15 fok közötti értékekig hülhet le a levegő.

Vasárnap estig az ország felett felhőátvonulások, elszórtan záporok, esetleg zivatarok is várhatók, és bár lesz több-kevesebb napsütés is, estére nyugat felől megnövekszik a felhőzet, és ismét nagyobb valószínűsége lesz a csapadékhullásnak.

Az északnyugati, nyugati szelet nagy területen tartósan erős, néhol viharos lökések kísérhetik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, magasabb értékeket a délnyugati területeken mérhetünk - közölte az OMSZ.