Keresztes László Lóránt kilépett az LMP-ből

2024. augusztus 25. 16:18 2024. aug. 25. 16:18

A pécsi politikus közösségi oldalán ma jelentette be, hogy közel másfél évtized után kilép a pártból.

„A mai napon, 14 és fél év után megszüntettem a tagsági jogviszonyomat az LMP-ben” – kezdte bejegyzését Keresztes László Lóránt, az LMP korábbi társelnöke. Az utóbbi napokban több prominens tag is elhagyta a pártot: először Vágó Gábor, az LMP alapítója, majd Schmuck Erzsébet, aki a közelmúltig társelnökként tevékenykedett.

Keresztes elmondása szerint tavaly nyáron önként lépett ki a párt vezetéséből, mert nem értett egyet az irányváltással, amit a pártvezetés képviselt. Úgy látja, hogy a párt akkor vesztette el társadalmi támogatottságát, amikor a legnagyobb szükség lenne egy hiteles zöld pártra Magyarországon. Bírálta a vezetőket, amiért nem vállalták a felelősséget a gyenge választási eredményekért, és úgy véli, a tisztújítás után sem várható változás – Ungár Péter maradt a társelnöki pozícióban.

A politikus nehéz döntésként jellemezte a pártból való kilépést, hiszen másfél évtizedet töltött az LMP-ben, és soha nem volt más párt tagja. Ennek ellenére továbbra is úgy gondolja, hogy az LMP-ben van a legtöbb olyan ember, aki őszintén és hozzáértéssel küzd a természeti értékek védelméért.

Keresztes kiemelte, hogy a pártpolitikától való távozása óta kizárólag környezetvédelmi ügyekkel, különösen a vízkincs megóvásával, valamint Pécs és Baranya megye ügyeivel foglalkozik. Ezt a munkát továbbra is elkötelezetten folytatja, és reméli, hogy egyre több ember csatlakozik hozzá ebben a küzdelemben. A politikus zárásként hangsúlyozta, hogy a természeti kincsek védelme soha nem volt ilyen nehéz helyzetben, és most még fontosabb, hogy összefogjanak azok, akik elkötelezettek ezen célok iránt.