Kétségbeesetten próbálták védeni Bódis Józsefet Tordai Bence folyosói kérdéseitől

2019. február 19. 16:33 2019. feb. 19. 16:33

A politikai élőzés etalonja, a párbeszédes Tordai Bence kapta el néhány kérdésre Bódis József oltatási államtitkárt a Parlamentben, akit rögtön ketten is kínlódva megpróbáltak megmenteni.

Tordai arról faggatta a PTE volt rektorát, hogy miért nem vett részt a Corvinusról szóló parlamenti vitában. A budapesti egyetem kapcsán még tavaly ősszel jelent meg a hír, miszerint állami fenntartásból alapítványi fenntartásba kerül, és hamarosan - a tervek szerint - nem lesznek rajta többé államilag finanszírozott helyek. Friss infók szerint az alapítványi fenntartás már idén júliustól megvalósulhat.

Az egészben a legérdekesebb talán, hogy a jól fizetett, ugyanakkor nem igazán publikáló Palkovics László innovációs és technológiai miniszter októberben Pécsett arról beszélt, a Corvinus Egyetem új működési modelljéhez vezető folyamatot az egész magyarországi felsőoktatásra szükséges kiterjeszteni.

A Corvinus átalakítása február 19-én téma volt a parlamentbe, Bódis József oktatásért felelős államtitkár viszont nem érezte fontosnak, hogy ezen részt vegyen. A volt pécsi rektor azzal védekezett, hogy az előterjesztő nem az Emmi és nem az oktatási államtitkárság volt, a Corvinus fenntartója már az ITM.

Ezt azonban nem sikerült közjáték nélkül elmondania. A közpénzből fizetett államtitkárt ugyanis előbb egy nő próbálta látványosan arrébbtessékelni, aki később a háttérben odament egy férfihez, aki ránézésre parlamenti személyzet lehetett a nyakában lógó igazolványból ítélve. Hamarosan egy másik férfi is Bódis megmentésére sietett, aki olyan meggyőzően állította, hogy sietni kéne, mert várják az államtitkárt, hogy nézni is kínos volt.

A teljes műsort itt nézheted meg: