Kézfertőtlenítő rendszeresítésével is védi járatain az utasokat a Tüke Busz Zrt.

2021. február 22. 16:05 2021. feb. 22. 16:05

A koronavírus járvány terjedésének megelőzése és utasainak védelme érdekében az elmúlt egy évben több fontos intézkedést is hozott a Tüke Busz Zrt.

A higiénikus környezet a minőségi utaskiszolgálás egyik fontos ismérve a közösségi közlekedésben, a koronavírus-járvány miatt pedig különösen felértékelődött ennek szerepe. A Tüke Busz Zrt. szakemberei még szeptemberben kezdték el tesztelni az érintésmentes, szenzoros kézfertőtlenítő berendezések alkalmazását 10 pécsi helyi járatú autóbuszon. A pozitív tapasztalatok eredményeként a rendszeres napi többszöri takarítás és fokozott tisztítás mellett 2020 decembere óta száz, a forgalomban napi rendszerességgel közlekedő autóbuszon arra is van lehetőségük az utasoknak, hogy felszállást követően kezüket fertőtlenítsék.  

Az érintésmentes kézfertőtlenítő eszközök beszerzésére nagyságrendileg másfél millió forintot fordított a társaság.

Úgy látjuk, utasaink kedvezően és örömmel fogadták a buszokra felszerelt érintésmentes adagolókat és utazásuk során szívesen is használják azokat. Ezt alátámasztja az is, hogy az üzembe helyezés óta nagyságrendileg ötszáz liter fertőtlenítő folyadék utántöltéséről gondoskodtunk. Felelős szolgáltatóként fontos számunkra, hogy minden utasunk tudja, a Tüke Busz Zrt. a veszélyhelyzetben is odafigyel a biztonságukra, egészségükre. A járművek rendszeres és folyamatos takarítása része a koronavírus járvány elleni védekezésnek. A pécsi autóbuszokon történő utazás továbbra is biztonságos, a közösségi közlekedés a vírusveszély idején is megbízható szolgáltatást jelent mindenki számára.

Tüke Busz Zrt. autóbuszait folyamatosan takaríttatja. A menetrendszerinti autóbuszok utasterének tisztán tartásával megbízott vállalkozó a korábbiakban elrendelt takarítási feladatokon kívül az utasok által hozzáférhető, érintett felületeket üzemidőben, folyamatosan, (kapaszkodók, korlátok, fogantyúk, ülések textil borításán kívüli felületei) vegyszeresen fertőtleníti. Az éjszakai nagyobb fertőtlenítés a padló fertőtlenítőszeres felmosását, a kapaszkodók újabb, alapos, vírusölő hatású felületfertőtlenítő szerrel való áttörlését tartalmazza.

Pécs, 2021. február 22.

Tüke Busz Zrt.