Klímafák százait ültetik el szombaton Pécsett

2019. október 18. 11:56

Most és a következő szombaton összesen 250 gyorsan növő, úgynevezett klímafát ültet el a pécsi TreeMisson Egyesület segítőivel. A közösségi akciót egy támogatási programmal kötik össze: az örökbefogadott fák „gazdái” tartósan sérült sportolókat támogathatnak.

Faültetés (fotó: Pixabay.com)

A pécsi TreeMission Egyesület már számos alkalommal hallatott magáról. Elképzelésük röviden és nagyon leegyszerűsítve az, hogy gyorsan növő, úgynevezett klímafákat ültetnek Pécsett – és máshol is, ahol erre igény van -, és közben más, karitatív célokat is szolgálnak.

Legfrissebb projektjük, amely most és a következő szombaton zajlik, a Sportolók ligete névre hallgat, a részleteket megtalálod a program Facebook-eseményénél.

Az egyesület tagjai és segítőik (diákok, családok, vállalkozások dolgozói) délelőtt 10 és este 6 között a pécsi Tüskésréten, a Central Wakeboard Parkban ültet el a két hétvégi napon összesen 250 klímafát. A cél, hogy továbbra is az egészségesebb környezetért és a kellemesebb mikroklímáért dolgozzanak, mindezt összekötve egy karitatív támogatási lehetőséggel a sérült sportolók támogatására.

„Ez a projekt is első sorban a környezetünk mikroklímájának javításáról szól, ami a globális éghajlatváltozás miatt kialakult klíma vészhelyzeten segít a korábbi állapotra visszarendezni. Sportolók és lelkes szurkolók összefogásával és a klímafák örökbefogadásával hozzuk létre azokat a ligeteket melyek első sorban (de nem kizárólagosan) sportközpontok és közvetlen közelükben található területeken valósíthatóak meg”

- írja az egyesület a programról.

Aki részt venne a programban, választhatja a „Hősök” programot, amellyel egy vagy több fa elültetéséhez járul hozzá, vagy a „Szuperhősök” programot, amellyel hátrányos helyzetű sportolókat támogató sportegyesületet/alapítványt segít abban, hogy ők továbbra is sportolhassanak.

A jótékonysági programban magánszemély és vállalkozás is részt vehet, a résztvevők adománylevelet és klímamisszió oklevelet kapnak.

Az egyesület projektjein keresztül eddig az alábbi szervezeteket támogatták a pécsi klímavédők:

- Komlói Állatvédő Egyesület

- Pécs-Normandia Lions Club

- Mosolymanó Egyesület

- Magyar Mentőkutyás Szervezetek Országos Szövetsége

Forrás: Pécsi STOP