Költségvetés, csúszó projektek, aquapark - ezekről döntött az ősz első közgyűlése

2018. szeptember 20. 07:58 2018. szept. 20. 07:58

24 napirendi ponttal tért vissza a nyári téli álmából a pécsi közgyűlés. A grémium ülésén szó volt az idei költségvetésről, az uránvárosi kispiac és a Misina-tető munkálatainak csúszásáról, de a Tüskésrétre áttelepítendő aquapark is téma volt. Bónuszként pedig Kővári János is szomorkodott egyet.

14:00

A 10. napirendi pont az Egyesített Egészségügyi Intézmények (EEI) alapító okiratának módosításáról szól. Ezzel kapcsolatban Cserfainé dr. Kovács Ágnes elmondta, kedvezőbbé kell tenni az alapellátást, mert egyre kevesebb a fiatal. Ösztöndíjprogramot kellene kidolgozni, vagy szolgálati lakást lehetne felajánlani nekik, és mindenképpen meg kell mutatni a fiatal orvosoknak, hogy miért lehet jó az alapellátásban való munka, amit az önkormányzatnak kell továbbra is fenntartani.

Kóbor József szerint nincs megtartó ereje a városnak, mennek el a diplomások, akiket bérlakásépítésekkel is helyben lehetne tartani - a magisztrátusnak ezzel is foglalkoznia kellene. Őri László (Fidesz-KDNP) alpolgármester egyetértett Cserfainéval, számít a segítéségre továbbra is. Őri szerint viszont még nincsenek olyan krízishelyzetek, mint a kisebb településeken és járásokban. A gyermekorvosi körzeteknél a csökkenő gyereklétszám miatt időről időre felül kell majd vizsgálni a körzethatárokat. Őri még hozzátette, az új lakásrendeletben a kedvezményes körbe sorolták a fiatal háziorvosokat, hogy ezzel is könnyítsenek a helyzetükön. Az előterjesztést megszavazták.

A 11. napirend a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás műszaki és technikai hátteréhez nyújtandó fedezetről szól, ez is átment a közgyűlésen.

A 12. napirend a Tüskésrétre áthelyezendő aquaparkról szól. Páva elmondta, 2016-ban 500 milliót kaptak a tervek és a feltárások elvégzésére, ekkor a Füze-dűlő mellett, az egykori szennyvízteleptől délre vizsgálódtak. Páva elmondta, már akkor is abban gondolkodtak, hogy csak olyan fejlesztést lehet bevállalni, amit fenn is lehet tartani. A melegvíz után még mindig kutatnak, de felmerült a nagykozári termálkút felhasználása is - lényeg, hogy olcsó legyen a fenntartás. A polgármester ezért arra kérte a főépítészt és PSN Zrt-t, hogy továbbra is kutakodjanak (nem kizárva az eredeti Füzes-dűlőt sem).

Gulyás Emil (MSZP) elmondta, ő már két éve is ezt javasolta, amit most Páva elővezetett (gazdaságos működtetéshez szükséges feltételek megléte esetén vágjanak neki) - akkor leszavazták a bizottságban és a közgyűlésben is. Elvesztegettünk két évet, kárt okozott a testület a városnak - magyarázta a képviselő, aki szerint a további kutatások miatt kifuthatnak a költségkeretből. Ő úgy látja, felesleges a projekt, biztos van több más olyan elgondolás, amivel többet lehet tenni a város gazdasági fellendítéséért.

Kővári János egyetértett Gulyással a két elvesztegetett évről. Hozzátette, az eddig kapott 500 millióból már 250-et elköltött a város többek közt egy tanulmányra, amely kimondta, hogy a Füzes-dűlőben nagy a szagterhelés - és a terület 80 százaléka magántulajdonban áll (egy 3 éve bejegyzett budapesti magáncégé). A terület alatt vízbázis van, aminél törvényi korlátok vannak az építkezésre, plusz csak hidegvíz van a területen - magyarázta a képviselő. Ezzel szemben a Tüskésrét az önkormányzat tulajdona. Kővári azt sem érti, miért kellene még egy javaslat a főépítésztől, ha már az a nyáron készített egy szakvéleményt a más helyszínekről (és belekalkulálta a nagykozári 40 °C-os termálkutat is), köztük a Tüskésrétről is, ahol 10 milliárdból lehetne létrehozni az aquaparkot.

Kővári azt szerette volna megtudni, hogy mi miatt van a késlekedés, tán valami turpisság van a háttérben, ami miatt hátráltatni kell a munkát? - tette fel a kérdést. Vagy azért, mert az ellenzék javasolta? Miért a PSN-hez került az előkészítés, miért nem a városfejlesztési céghez, aminek ez a munkája? - sorolta. Arra is kíváncsi volt, hogy mire ment el pontosan a 250 millió forint.

Kóbor József a közvéleménykutatást sem értette (elvileg hatezer ember akarta az aquaparkot), mint ahogy azt sem, hogy mekkora létesítményt akarnak itt Pécsen, mert hogy ilyenekből van már jó pár az országban. Inkább egy jól felépített strandfürdőre is uszodára lenne szükség helyben, mert az nagyon hiányzik. Kóbor még felvetette a magánkézen lévő egykori Balokány-fürdőt is, mint amit vizsgálni lehetne. Kővári szerint a Balokányt is vizsgálták anno, de az eleve kicsi helyszínnek (meg magánkézben van). A képviselő azt javasolta (határozati javaslatként), hogy a főépítész szakmai javaslata szerint a tüskésréti beruházást vizsgálják meg, illetve készüljenek megvalósíthatósági tervek - ezek nélkül nem lesz kormányzati forrás.

Páva Zsolt Gulyásnak azt válaszolta, hogy ez közpénz volt, ezt nem lehet másmire költeni, és ez számlákkal van leigazolva - vagyis nem történt károkozás a polgármester szerint. Páva védelmébe vette a Modern Városok Programot is, szerinte az sem igaz, hogy az egyetemen kívül nem épül semmi az MVP-ben. Szerinte a Zsolnay Negyed támogatása és a Déli Ipari Parkban az osztrák tulajdonos kivásárlása is megindult már. Szerinte ezt a pécsiek akarták, és élményfürdőt akartak. A nagy kérdés, hogy honnan lesz melegvíz, erre ő sem tudja a megoldást. Hogy Tüskésrét lenne a legjobb helyszín, arról nincs megfelelő információja még a városnak, ezért nem tudja támogatni a tüskésréti helyszínt - magyarázta Páva.

Kővári szerint van már helyszín, ami jó, és ha most nem teszik meg a konkrét döntést, akkor lemaradhat a város a forrásokról. Fodor Ibolya egyetért Kóbor és Páva felvetésével, hogy ne kapkodják el a döntést. Azt is hozzátette, hogy olyan helyszín kell, amit kocsi nélkül is elérhetnek a pécsiek. Erb József (Fidesz-KDNP) átment váteszbe, szerinte év végéig be fognak folyni az uniós pénzek a költségvetésbe, mert "ez így lesz" - idéznénk a sámánt. Kővári határozati javaslatát leszavazták, az eredeti előterjesztést megszavazták.

A Misina-tetőről szóló 13. napirendi pontnál is előkerült, hogy az ellenzék már évekkel ezelőtt megmondta, hogy nincs sok értelme a dolognak. Páva Zsolt szerint ebben a városban nagyon sok 20, vagy még több éve lévő probléma áll fenn, és Páva a feladatának azt tekintette, hogy az ilyen nagy negatívumokat (mint Magasház, Centrum-gödör, Búza téri gödör, Misina-tető) megszüntesse. Páva szerint az egyik gödör Kővári János barátjának köszönhető, Kővári ezt határozottan visszautasította. Páva szerint most örülhet az ellenzék, nem lesz jégpálya a Misina-tetőn. Fodor Ibolya szerint Gulyás Emil ne bezzegezzen, mert a szocialista időszakban is voltak nagy elrontások, inkább haladjanak a közgyűléssel és hozzanak határozatokat. Megszavazták végül az előterjesztést.

A 14. napirendnél (új vásárcsarnok) is előkerült, hogy túltervezték az eredeti terveket, Gulyás Emil szerint a mostani változtatás szerint nem sokkal lesz nagyobb az új, mint a mostani - ami viszont megint nem fogja megoldani a dolgokat. A parkolóhelyek száma is kevés lesz, ez sem fogja megoldani a kofák és lakosok parkolási gondját. Ennél a projektnél is bukott a város két évet, és a projekt sem úgy fog megvalósulni, mint ahogy képzelték. Ráadásul még így is többe fog kerülni a csökkentett tartalaom az eredeti elképzeléseknél.

Kővári elmondta, 2012-ben indult az új vásárcsarnok ügye, 2015-ben három tervet választottak ki, de 2016-ban lendületét vesztette az ügy. A képviselő szerint lehet, hogy nem ez a legjobb terv, de most már ne változtassanak rajta, mert az megint több évnyi csúszást hozhat.

Kóbor József arra volt kíváncsi, hogy az új csarnokban mennyire lesznek drágábbak a helypénzek a réginél. Merza Péter, a városfejlesztési cégvezetője szerint az üzemeltetésben nem lesz változás, a vagyonhasznosító zrt. fogja megkötni a szerződéseket. A konkrét díjakat is a vagyonhasznosító szabja meg, mint ahogy most is. A létesítménynek nagyságrendileg 200 millió forintot kell kitermelnie.

A 15. napirendi pont arról szól többek közt, hogy az Anikó utcából az átépített Puskin téri volt kollégiumba kerülne át szociális alapszolgáltatás (családsegítő, stb.), ahova a keleti városrészből is bekerülhetnének a szciális alapszolgáltatók, erre pályáznak. Ezzel megtakarítást is el lehetne érni Őri László alpolgármester szerint, mert a keleti városrészben a csaádsegítő szolgálat egy bérelt ingatlanban van jelenleg. Az is kiderült, hogy a volt kollégium egyelőre még nem használt részén szociális házat hozzanak létre - erről már folynak az egyeztetések Őri szerint a kormányzattal.Az előterjesztést megszavazták.

A 16. napirendi pont (Ökováros-Ökorégió alapítvány támogatása), a 17. (Mobilitási Hét támogatása) lement vita nélkül a közgyűlésen. A 18. (közterületi buszvárók telepítésére és üzemeltetésére vonatkozó közbeszerzés kiírása) előterjesztés kapcsán Gulyás Emil azt vetette fel, hogy házon belül, saját céggel kellene a buszvárók hirdetési felületének kiárusítását megoldani, nem a régi céggel, mert így házon belül maradna a haszon. Kóbor támogatja a felvetést, és azt is hozzátette, hogy ha már a kormány újabb tájékoztató kampányba kezd és ezt lehet majd mindenhol látni, akkor ebből a pécsiek legalább jól járhassanak. Kővári János is támogatja, szerinte a tömegközlekedés kiadásait is csökkenthetnék, ha helyben maradna a profit.

Fodor Ibolya annak örül, hogy 96 buszvárót cserélnek ki és újítana fel a pesti cég, de annyit kért, hogy előtte egyeztessenek, hogy ezek hova kerüljenek ki. Páva szerint ők felkérték a BIOKOM-ot erre, és a cég megvizsgálta a döntést, de nem vállalták az ezzel járó költségeket, mert nincs pénzük. A polgármester kitért kissé a múltra a képviselői felvetésekre, hogy az elmúlt 10 évben a BIOKOM rengeteg feladatot vett át, ezért a méltánytalan kritikákat mellőzze mindenki. A kormánypárti képviselők (Erb József és Haász János) is védték az előterjesztést, amit meg is szavazott végül a közgyűlés.

A 19. napirendi pont a városi víziközmű 2018-32 közti gorduló fejlesztési tervéről szól, amit módosítani is kell. Az előterjesztést vita nélkül elfogadták, így járt a 20. és a 21. napirend is.

Őri László alpolgármester ügyrendben napirendre vetette a reggel még leszavazott Vadász utcai (Ledina néven ismert) óvoda értékesítését. A képviselőknek az ülésen osztották ki az előterjesztést magát. Őri szerint ezzel korábban már foglalkoztak ezzel. Nyáron a református egyházmegye (akik korábban vezették az óvodát) jelezte, hogy megvennék az épületet, korábban haszonkölcsön szerződésük volt ugyanis, ami az elővásárlási jogot adott nekik. Plusz a reformátusok némi támogatást is kértek a polgármestertől - magyarázta Őri.

A jogi és ügyrendi bizottság a következő napirendi pontként beszámolt arról, hogy nyáron átruházott hatáskörben mikről döntöttek a közgyűlés helyett. A beszámolót elfogadták, mint ahogy a polgármesteri beszámolót is.

Az idei költségvetés időarányos teljesüléséről szóló utolsó napirend előtt (ami csak egy tájékoztató, tehát szavazni sem kell róla) Kovács Ágnes tette fel a kérdést: Uárnvárosban a Szántó Kovács János utca a ráterelt buszközlekedés miatt tropára ment az út, de hasonló a helyzet a Mecsek Áruház előtti díszkőnél, főleg a gyalogátkelőhelynél. Páva elmondta, a probléma valós, ő is már jelezte többször a BIOKOM-nak: a Szántó Kovács János utcában hamarosan lesz új burkolat.

Páva Zsolt ezzel bezárta a szeptemberi közgyűlést.

ÖPE: féltékenységből szavazza le a városvezetés a javaslataikat

A közgyűlés után sajtótájékoztatót tartott az ÖPE. Mint Kővári jános elmondta, igazándiból jó hírekről szerettek volna beszámolni - hogy a Tüskésrétre kerülhet az aquapark, jönnek az elektromos buszok - de a közgyűlésen kiderült, ezek most csúszni fognak.

Kővári gyakorlatilag elismételte a testület ülésén elmondott dolgait (50 e-buszt szeretnének beszerezni, amivel spórolni lehet; Tüskésréten lenne jó helyen az aquapark, mert olcsóbb és 100 százalékos önkormányzati terület áll rendelkezésre), az élményfürdő kapcsán arra is kitért: a tanulmány szerint az eredetileg kinézett Füzes-dűlői helyszín 80 százaléka két magánbefektető kezében van, az egyik céget ráadásul pont azután pár nappal alapították, hogy Orbán Viktor még 2015-ben Pécsen járt és fejlesztéseket ígért.

A képviselő arról is beszámolt, hogy a mostani közgyűlésen 600 millióval sikerült megemelni a Tüke Busz ezévi támogatását (1,5 milliárdról 2,1 milliárd forintra), ez pedig azt mutatja, hogy a város idén sem fog kimászni a gödörből. Kővári szerint az is kétséges, hogy év végéig vissza tudja-e fizetni a 2018-ra szóló 3 milliárdos kormányzati kölcsönt a város - mert ha nem, akkor tényleg csődbe kerül Pécs. Egy újságírói felvetésre, miszerint Páva Zsolt polgármester a közgyűlésen azt állította, minden nagyon jól alakul a költségvetéssel, Kővári csak annyit felelt, meg kell nézni a számokat.

Az ÖPE vezetője szerint a városvezetés hozzáállása nem szól jelen pillanatban másról, mint hogy politikai okokból az egyesület és más ellenzékiek javaslatait elutasítsák, miközben ők maguk érdemi és jobbító javaslattal nem tudnak előállni. Kővári úgy látja, ha a városvezetés most ősz elején eltotojázza az időt, könnyen lemaradhat az őszi kormányülésen a kívánságok benyújtásáról, ami azt eredményezheti, hogy nem lesz forrás jövőre se az e-buszokra, se pedig az élményfürdőre.

Korábban írtuk:

10:40

A 2. előterjesztés az egészségügyi körzetek módosításáról szól, az iskolaorvook személyi változása miatt került a napirendre - vita nélkül át is ment a közgyűlésen.

A 3. napirend az alaptörvény módosítása miatt (tilos a közterületeken az életvitelszerű tartózkodás) került elő, ezzel kell összhangba hozni a korábbi helyi rendeletet, amelynek két rendelkezését hatályon kívül helyezni.

Gulyás Emil (MSZP) szerint jellemző mai világunkra ez az előterjesztés.

Kóbor József (LMP) szerint az alaptörvényben szó sincs a lakhatásról, szociális hálóról, ezeket nem ismeri el. A korábbi helyi rendelet sem volt betartható, a mostani harmonizációval a zegények a város szélére fognak kiszorulni. Ennek betartására azonban rendészeti egységek kellenek, viszont kérdéses, hogy ezt a munkát hogy fogják végrehajtani a rendőrök, akiknek várhatóan januártól a túlmunkáját nem fogják kifizetni. Nincs segítségnyújtás az elesetteknek.

Fodor Ibolya (független, LOL - szerk.) szerint Pécsen az egyik legjobb a hajléktalanellátás. Viszont szerinte nem lehet családi életet élni a szabadban, mert egyre több a részeg és drogos hajléktalan az utcákon, tereken. Ezzel kellene kezdeni. Páva Zsolt folytatta a fodori gondolatmenetet, ő is azt állította, itt az egyik legjobb az ellátásuk.

Kővári János úgy látja, ez egy 3-4 éves vita a közgyűlésben, a pécsiek és turisták elvárása, hogy ne zaklassák őket az erőszakosan kéregetők. Az utcai szociális munkát kell növelni, mert több hajléktalan az ellátás ellenére sem hajlandó bemenni az utcáról a gondozóhelyekre. A kitiltások nem oldják meg a problémát, az utcai szociális szolgálat erősítése már inkább. A közgyűlés megszavazta a helyi rendelet módosítását.

A 4. napirendi pont (önkormányzati ingatlanok vagyoni jellegének megváltoztatása) és az 5. (Pécs építési szabályzatának módosítása) vita nélkül lett megszavazva.

A 6. napirend (változtatási tilalom Ürög városrészben = a területen az egy telek-egy ház helyett többen társasházakat építenének, illetve emiatt a vízhálózat sem lenne elég, ezért a helyiek kérték a tilalmat a Mária és Szőlész dűlőben) némi Erb József-i magyarázattal kiegészítve lett megszavazva.

A 7. napirendi pont a magisztrátus, melyet Pécs városa a PTE-vel és a Pécsi Egyházmegyével hoz létre a helyi gazdaság fellendítésére. A testület a maga működését önállóan fogja meghatározni - magyarázta Páva -, a megbeszéléseken a polgármester, a püspök és a rektor ott lesz. Személyekről ebben az előterjesztésben nem döntenek még.

Berényi Zoltán (ÖPE) szerint hosszú ideje szükséges egy ilyen testület, neki az lenne a javaslata, hogy az ellenzék részéről legalább egy főt delegáljanak a testületbe, de a helyi gazdaság szereplőit is be kellene vonni. Páva azt válaszolta, ő nem pártpolitikusokban gondolkodott első körben, hanem olyan emberekben, akik otthon vannak a város dolgaiban.

Kóbor József szerint Klebelsberg Kunó óta van informális együttműködés az egyetem és a város közt. Jó dolog ez atestület, de akkor lesz értelme a munkájának, ha nyilvános lesz a működése - tette hozzá. A Modern Városok Programból egyelőre az egyetemnek szánt közel 25 milliárd forinton látszik, hogy ott már van munka. Ám ez a pénz az építőknek fog menni, míg a fenntartását az új épületeknek az egyetemnek kell végezni, fenntartható módon.

Kővári János szerint 10 éve, még Tasnádi Péter polgármestersége alatt már működött ilyen testület, szükség is van most is rá. A képviselő úgy látja, az építési szabályzat módosításába is bele kellene vonni a döntésbe - Páva megköszönte az ötleteket. Az előterjesztést elfogadták.

A 8. napirendi pont bizottsági tagok közti változásról szól, Berényi Zoltán Varga Péter helyét veszi át a kulturális bizottságban. Az előterjesztést megszavazták.

A 9. napirendi pont az Eck Imre Közalapítvány alapító okiratának módosításáról szól - Páva Zsolt hozzátette, a módosításra több neves személy halála miatt van szükség. A kuratórium három tagja - Bretus Mária, Bencsik István, Vidákovics Antal - és a felügyelőbizottság egy tagja - dr. Ujvári Jenő - hunyt el a közelmúltban.

A feb két másik tagja - Kablár János és Staub Ernő - egyéb elfoglaltságok miatt lemondott. A kuratóriumba Fuchs Lívia, Szűcs Ágnes és Vidákovics Szláven került be, a feb-be pedig dr. Szokoly Magdolna, Rábai Csilla és Hetényi János kerültek be a közgyűlés szavazása után.

10:10

A 10 perces szünet közel félórásra hízott, de megjött a becsöngetés, Páva Zsolt már az első napirendi pontot (idei költségvetés módosítása, amely 8 milliárddal növekszik a kormányzattól érkező pénzek miatt).

Kővári János szerint itt nem csak tehnikai átvezetésekről van szó, mert a módosítás arra mutat rá, hogy nem tartható az idei költségvetés, már a bevételi oldal sem teljesült időarányosan, a város már hitelből és visszatérítendő támogatásból él.

A képviselő arra kíváncsi, hogyan fogja évvégéig visszafizetni a város a kormánynak az első 3 milliárdos kölcsönt. A tömegközlekedésen látszik, hogy egy milliárddal meg kell emelni a támogatását - tette hozzá.

Páva válaszolt: időarányosan jól állnak a bevételi tekintetben, és a város vissza fogja fizetni a kölcsönt.

Kővári szerint a számokból nem ez derül ki, a PSN-nél és a tömegközlekedéseknél látszik, hogy növelik támogatásokat az eredeti idei költségvetéshez képest. Páva erre már nem válaszolt, hanem szavaztatott, a fideszes többségű közgyűlésen át is ment a költségvetés módosítása.

9:35

Páva Zsolt becsöngette a közgyűlést, és elmondta, hogy az ÖPE egyik képviselője, Varga Péter lemondott szeptember elsejével a képviselőségről, és helyette Berényi Zoltán lesz az új tag (a kulturális bizottságban is). Varga Péter megköszönte az eddigi lehetőségeket, Páva Zsolt pedig elmondta, Varga a továbbiakban is segíteni fogja a munkájukat a lakáskérdésekben.

Az eskütétel után a napirend előtt Kővári János jelentkezett, egy napirend előtti felszólalással és egy új napirenddel (szándéknyilatkozat a Modern Városok Programban elektromos buszok beszerzésére) nyitna. Cserfainé dr. Kovács Ágnes egy kérdést tenne fel Uránváros egyes területeinek útburkolati felújításával kapcsolatban. Páva Zsolt is javasolt egyet, egy Vadász utcai óvoda eladását. Hozzátette, hogy mivel a szándéknyilatkozatot már megtette a buszok ügyében, így ezt nem támogatja - a közgyűlés fideszes többsége nem is támogatta. A Vadász utcai óvoda értékesítésének előterjesztése majdnem felkerült a napirendre, de aztán Lovász István jegyző jelezte, hogy ide minősített többség kellene, az meg pont nem volt meg (15 fő helyett csak 14-en szavaztak).

Kővári János (ÖPE) napirend előtt elmondta, további eladósodás várható, idén sem kerül ki Pécs a gödörből. 2200 ember írta alá az aláírásgyűjtését az egyesületnek. Kővári szerint neki a minisztérum és a kormánybiztos is azt mondta, az önkormányzatnak ki kell nyilvánítania az e-buszok beszerzését, lehetőleg egy előterjesztés formájában, számításokkal alátámasztva. (Hozzátette, az ÖPE 50 e-buszt szeretne beszerezni.) A képviselő szerint a város nem tudott forrást szerezni, ő azonban igen - a város pedig le fog mondani a lehetőségről. Páva Zsolt kicsit helyretette Kővárit, hogy az előterjesztésben, amit fel szeretett volna vetetni, abban sincsen minden kifejtve. Még nincsenek elkésve semmivel, de ha kell, akkor akár rendkívüli közgyűlést is össze lehet hívni, mert az e-buszok beszerzése fontos ügy - magyarázta a polgármester.

A zárt ülésen Kalmár Rózsa és Esztergár Lajos-díjakról döntöttek. Dr. Juhászné dr. Müllner Marianna jogi bizottsági elnök szünetet kért, Páva megadta. Hogy miért kell a szünet, az nem derült ki, hogy miért, de a rossznyelvek szerint a Fidesz át akarja nyomni a Vadász utcai óvoda előterjesztését, hogy felkerüljön a napirendre.

Az előzetes tervek szerint 24 napirendi ponttal fog megküzdeni a pécsi közgyűlés csütörtök reggel 9 órától (ha nem vesznek fel, vagy le újabb előterjesztéseket).

A képviselők elé kerül többek közt az idei költségvetés újabb módosytása, annak teljesülésének eddigi mutatói - itt garantálható némi szájkarate.

Az egészségügyi ellátási körzetek is szóba kerülnek, mint ahogy megkapják a képviselők a lehetőséget, hogy rábólintsanak arra, a város és az egyetem közösen magisztrátust alapít Pécs gazdasági felvirágoztatására.

A Tüskésrétre átkerülő aquaparkról is kiválót vitázhatnak majd a városanyák és -atyák, mivel ez az előterjesztés is szerepel a napirenden.

Mint ahogy az uránvárosi kispiac, az új vásárcsarnok és a Misina-tetőre tervezett fejlesztések néminemű csúszása, a mobilitási hét és különféle pályázatok és rendeletmódosítások is előkerülnek a szeánszon.

A közgyűlésről élőben tudósítunk - tartsanak velünk.