Koncertek teszik emlékezetessé Pécs város napját

2024. augusztus 30. 12:56 2024. aug. 30. 12:56

Pécsett hagyományosan szeptember elsején ünneplik a város napját. A hagyományok szerint a közösségért kiemelkedően sokat tevő helyieket zártkörű közgyűlésen köszöntik, délután viszont a belvárosban minden pécsi együtt ünnepelhet.

A város napja alkalmából tavaly indított hagyományt folytatva idén is ingyenes koncertekkel várják a pécsieket. Az újítás célja, hogy mindenki részese lehessen Pécs ünnepnapjának. Az események már délután megkezdődnek, és változatos programokat kínálnak.

A Széchenyi téren 14.50-kor kezdődnek a programok, ahol fiatal pécsi tehetségek mutatkoznak be a kisszínpadon. Elsőként az L1 zenekar lép fel, majd 16.00-tól a vakolath következik.

17.00-tól érdemes a Király utca felé venni az irányt, ahol a Made in Pécs pódiumbeszélgetést szervez Beck Zolival és Esti Kornéllal. Ezt követően Varga Vencel tart irodalmi előadást, amely különlegességéről híres.

Az elektronikus zene kedvelőit 17.30-tól a Nappaliban várják, ahol JZ × DONATTI gondoskodik a hangulatról.

Az este fénypontjaként érdemes visszatérni a Széchenyi térre, ahol 19.15-től az Esti Kornél, majd 21.00-tól a 30Y lép fel a nagyszínpadon.

További részletek a program Facebook-eseményében találhatók.