Kormányplakátok "rongálásáért" rabosítás, a Mi Hazánk gyűlöletkeltő plakátjai kapcsán még csak nyomozás se

2021. október 21. 08:34 2021. okt. 21. 08:34

Döbbenetes történetről számolt be a minap a Bahir, a lap ugyanis kiszúrta, hogy  Magyar Kétfarkú Kutya Párt egyik pécsi aktivistája, Pincehelyi Zita a Facebook oldalán oszt meg nagyon szürreális történetet, ami számos kérdést is felvet. 

Pincehelyi Zita ugyanis azt írta, hogy a délelőttöt a rendőrségen töltötte, ahol kihallgatták, rabosították, ezt követően pedig házkutatást is tartottak a lakásában. Mint azt a posztban írja a rendőrség kisebb kárt okozó rongálás vétségének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást, az aktivista szerint a hatóságoknak bizonyítékuk van arról, hogy az alábbi posztban szereplő matricákat ő, és a tettestársa ragasztották fel. A matricák a nemzeti konzultációt hirdető plakátokon jelentek meg. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Itt a teljes poszt:

 

Kapcsolódó: Vélemény a Pécs Pride-ról: a békéről, a szeretetről, a családokról, az ellentüntetésről

Az ügy egyébként már csak azért is nagyon érdekes, mert a Pécs Pride előtt nem sokkal erősen uszító, és gyűlöletkeltő matricák jelentek meg a városban, amiket a mihazánkos ifjak ragasztgattak ki. Az ügy részleteiről itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk, s mint megírtuk feljelentés is történt, ugyanis Péterffy Attila, Pécs polgármestere maga tett feljelentés ismeretlen tettes ellen. 

A polgármester közösségi oldalán akkor ezt írta: "Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni.

Az azonban egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg. Ezért nyomatékosan felszólítom a matricákat kiragasztókat, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani.

A bizonyítékok rögzítése után haladéktalanul elrendelem a plakátok eltávolítását, és a jövőben is így fogok tenni minden alkalommal, amikor a gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin."

Az teljes bizonyossággal kimondható, hogy a két ügy fajsúlyosságát tekintve köszönőviszonyban sincs egymással, ugyanis míg az egyik gyűlöletkeltő, míg a másik nem, mégis a mihazánkosok által kiragasztott plakátok ügyében információink szerint nem indított nyomozást a rendőrség, ugyanis szerintük szerintük nem volt megállapítható a bűncselekmény, pedig több feljelentés is történt. 

A két eset kapcsán kerestük a rendőrséget, amennyiben kapunk választ, úgy frissítjük cikkünket. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Forrás: Bahir/Pécsi STOP

Címlapkép: Pincehelyi Zita, Facebook