Kormányzati kompenzáció: parlamenti képviselőkhöz fordul a polgármester

2021. február 10. 11:50 2021. feb. 10. 11:50

Péterffy Attila, Pécs polgármestere megkeresésünkre elmondta: a város parlamenti képviselőihez, Hoppál Péterhez és Mellár Tamáshoz fordul. Levelében azt kéri a honatyáktól, hogy segítsenek elérni: a kormány a lehető legteljesebb mértékben kompenzálja a Pécset a járvány és a kormányzati lépések miatt sújtó veszteségeket.

Lapunk megkereste Péterffy Attilát, Pécs polgármesterét. Elsősorban arra voltunk kíváncsiak, hogy milyen körülmények között készül Pécs 2021-es költségvetése. Főleg annak fényében, hogy Pécset az elmúlt hetekben megjelent sajtóhírek szerint nagyon komolyan érintik mind a koronavírus járvány negatív gazdasági hatásai, mint pedig a kormány lépései. A Pécsi STOP legfrissebb hírei itt érhetők el. 

Péterffy Attila kérdésünkre elmondta: számos negatív hatás adódik össze, ideértve a gazdasági visszaesés miatt keletkező adóbevétel-kiesést, a kormányzati iparűzési adócsökkentés jelentette árbevétel-csökkenést, a városi cégek veszteségeit, a védekezési költségeket és a többi bevételkiesést.

Pécs polgármestere elmondta: a városvezetés minden lehetséges módon igyekszik elérni, hogy a kormány teljes mértékben kompenzálja a Pécset sújtó jelentős bevételkieséseket. Bízik abban is, hogy az ennek érdekében kezdeményezett kormányzati tárgyalásaik eredményesek lesznek. Ugyanakkor Péterffy Attila hozzátette azt is: segítségért fordul Hoppál Péterhez és Mellár Tamáshoz, Pécs parlamenti képviselőihez. Levelében azt kéri a két országgyűlési képviselőtől, hogy befolyásukat és kapcsolatrendszerüket bevetve segítsék a pécsi városvezetés törekvéseit, járjanak el a kormánynál a veszteségek lehetőleg teljes kompenzációja érdekében. A Pécsi STOP legfrissebb hírei itt érhetők el.