Kósa arra kérte Pávát, vegyék vissza a kirúgott idős biztonsági őrt

2018. március 29. 08:30 2018. márc. 29. 08:30

A hírek szerint azért bocsátottak el 73 éves férfit a pécsi városházától, mert pont akkor nem volt a helyén, amikor Kósa Lajos miniszter autója megérkezett, és a gépjármű megsérült az udvarra behajtáskor. Kósa levélben kérte Páva Zsoltot, hasson oda, hogy az idős férfit visszavegyék állásába.

A Blikk számolt be kedd este arról, hogy Kósa Lajos pécsi látogatása alatti fiaskó miatt egy 73 éves férfit bocsátottak el állásából.

Kirúgták a 73 éves biztonsági őrt, akinek Kósa Lajosnak kellett volna biztosítania az utat a pécsi városházánál

Elbocsátották állásából azt az idős biztonsági őrt, akinek azt lett volna a feladata, hogy zökkenőmentes legyen Kósa Lajos nagy titokban való, majd arcpirító keringőzésbe torkolló érkezése a pécsi városházára. Kósa Lajos neve nem csak az 1300 milliárdos állítólagos örökséggel/átveréssel, hanem daliás, újságírók elől való menekülésével is összeforrt a közelmúltban.

A lapnak a férfi azt állította, hogy azért bocsátottak el, mert a március 20-iai Kósa Lajos-látogatáskor elhagyta szolgálati helyét (szükségét végezte), és emiatt egy furgon állt be a városháza kapubejárója elé, ami miatt a miniszter autója elsőre nem tudott az épület udvarára beállni, sőt, még meg is húzták az oldalát.

Mindent visz a Pécsen keringőző Kósa Lajos-Palik László mashup

Alig hogy száguldani kezdett a magyar sajtóban Kósa Lajos sofőrjének pécsi kálváriájáról készült videó, a felvétel már meg is kapta a tökéletes kommentárt. Mint ismert, kedden kétségbeesve küzdött a hétfőn a sajtó elől epikusat menekülő Kósa Lajos sofőre a baranyai megyeszékhelyen, hogy úgy álljon oda a városházához, hogy utasát, a Modern Városok Program titokban érkező miniszterét ne tudják kérdezni az újságírók.

Kósa Lajos a Magyar Távirati Iroda Országos Sajtószolgálatán tett közzé egy nyílt levelet Páva Zsolt polgármesternek címezve - szúrta ki a 444 szerdán.

"Nyílt levél Páva Zsoltnak

Tisztelt Polgármester Úr!

Sajtóhírekből értesültem arról, hogy a pécsi városházánál szolgálatot teljesítő idős munkatársat elbocsátották állásából, azzal az indoklással, hogy éppen akkor hagyta el szolgálati helyét, amikor én megérkeztem.

Az ott kialakult incidensért nem tartom őt felelősnek, ezért arra kérem Polgármester urat, hogy gyakoroljon méltányosságot, és ha egyetért a javaslatommal, intézkedjen, hogy az idős úr továbbra is elláthassa feladatát.

Kósa Lajos

Megyei Jogú Városok Fejlesztéséért Felelős Tárca Nélküli Miniszter

Kiadó: Miniszterelnökség"

- olvasható a honlapon.