Közgyűlés: Nagyon kiakadt a pécsi Fidesz azon, hogy Hoppál Pétert kifigurázták a Prideon

2022. szeptember 20. 10:54 2022. szept. 20. 10:54

"Érdekes" sajtóközleményt küldött a tegnapi napon a pécsi Fidesz a szerkesztőségi emailcímünkre. A mai napon, ahogy arra számítottunk, a nyári szünet utáni első közgyűlésen, a fideszes potentátok nem hagyják szó nélkül, hogy Hoppál Péterből gúnyt űztek a Prideon.

Kapcsolódó: Közgyűlés: Péterffyék helyretették a várost többször csődbe juttató, szelektív emlékezetű fideszes képviselőket

Előszőr az említett közlemény mutatjuk be:

Pécsi Fidesz: Tényleg transzvesztita bulinak kell lennie a Zsolnay Kulturális Negyedben? - címmel kezdődik a sajtóközlemény.

Teljesen elveszítette a kontrollt Pécs baloldali városvezetése. Városunk a csőd szélén táncol, Pécs egyre súlyosbodó problémáit, amelyet ők okoztak, nem bírják kezelni. Az összeomlás szélén van az utasokat összevissza szállító Tüke Busz; végveszély közelében jár a pécsiek vízszolgáltatója, a Tettye Forrásház; az energiaválság pécsieket érintő negatív hatásait mérsékelhetné a városvezetés, de tárgyalni sem hajlandóak róla.

Érdemi munka helyett Péterffy Attila városvezetése inkább lehetővé tesz egy transzvesztita partit a Zsolnay Kulturális Negyedben! Sajnos a baloldali városvezetés ide juttatta Pécset; itt tart a városunk.

Tényleg transzvesztita bulinak kell lennie a Zsolnay Kulturális Negyedben? Szerintünk nem. Ennek a helye nem a pécsiek legnagyobb kulturális közintézményében van.

Tiltakozunk amiatt, hogy a baloldali városvezetés szélsőséges, radikális bárrá züllessze le a Zsolnay Kulturális Negyedet; ahol csak kitartó munkával sikerült meghonosítani a legnépszerűbb családi- és gyermekprogramokat, és ahol a Bóbita Bábszínház is van.

Szeretnénk leszögezni, hogy minden felnőtt azt csinál a saját hálószobájában, privát szórakozóhelyein amit szeretne; nem a szexuális orientációik alapján ítéljük meg az embereket. Nem ítéljük el azokat a homoszexuális honfitársainkat, akik értékes tagjai a pécsiek közösségének.

Elutasítjuk azonban a provokátorokat, a nyílt szélsőséges provokációt, és felemeljük a hangunkat annak minden formájával szemben. A Pécs Pride egy ilyen álságos provokáció, amelyben partner a balliberális városvezetés.

Miközben a szervezők és résztvevők azt hangsúlyozzák, hogy nem a botránykeltés a céljuk, aközben ők maguk azok, akik folyamatosan és indokolatlanul bosszantják és provokálják a pécsieket. Például azzal, mikor a „tolerancia” és az „elfogadás” jegyében egy közismerten keresztény, több gyermekes pécsi politikus, Hoppál Péter arcképét kirúzsozzák, szemét kifestik, fülébe és orrába díszeket aggatnak, és homoszexuálisnak ábrázolva molinóként hurcibálják a városban – a balliberális sajtó ájult ujjongása közepette. Majd ezek a provokátorok, a pécsi városvezetésnek köszönhetően, elmehetnek abba a Zsolnay Kulturális Negyedbe dorbézolni, amelynek működésére az általuk kifigurázott Hoppál Péter lobbizta ki és szerezte meg az évi kétmilliárd forintot. Amelynek ez évi átutalását éppen pár napja írta alá, és hagyta jóvá kulturális államtitkárként.

Egyszer és mindenkorra véget kell vetni ennek a kártékony balliberális tombolásnak, mert ez nem előre viszi a városunkat és a pécsiek közösségét, hanem lehúzza a mélybe.

 

Kelt. Pécsett, 2022. szeptember 19. napján

Tisztelettel,

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése

Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Képviselőcsoportja

 

Az azonnali kérdéseket a hétvégi Pride felvonulással kezdték. 

Kővári János arra volt kíváncsi, hogy a polgármester mit tett azért, hogy a felvonulás minál kisebb terhet rójon a pécsiekre. A következő kérdésében előbújt belőle az anyatigris szerepe, hiszen Hoppál Pétert erősen kigúnyolták a Prideon. A képviselő arra volt kíváncsi, hogy mi a véleménye Péterffynek arról, hogy mi a véleménye a kulturális államtitkár (Hoppál Péter) kicicomázott képéről, aki a Zsolnay negyed közel 2 millárdos támogatását lobbizta ki, és ebben a negyedben tartottak a felvonulás végén egy "Drag Queen partyt". 

Kamarás Péter is a Zsolnay negyedben tartott "Drag queen partyról" érdeklődött, szerinte egy olyan helyen, ahol családok is megfordultak nem kellene ilyen bulikat tartani.

(Nyitókép forrása: Gűth Ervin, Telex)