Kutyabarát munkahely lett a pécsi Körber

2021. május 3. 13:20 2021. máj. 3. 13:20

Hazánkban egyre elterjedtebbek a kutyabarát munkahelyek. A kezdeményezéshez most a Körber pécsi telephelye is csatlakozott. A kutyákkal együtt töltött idő számos pozitív hatással bír az emberekre, ezeket az előnyöket figyelembe véve született meg a döntés. A vállalat mindössze néhány egyszerű szabály betartását kéri a tulajdonosoktól - írják közleményükben.

Mint kiderült, számos kutatás bizonyítja, hogy az állatok jelenléte rengeteg pozitív hatást gyakorol a
környezetükben lévő emberekre. A munkahelyek kutyabaráttá alakításának köszönhetően növekszik az eredményesség és a hatékonyság, de az ottani légkörre és a munkateljesítményre is pozitív hatással vannak. Ezt felismerve a pécsi Körber úgy döntött, lehetővé teszi a munkavállalóknak, hogy magukkal hozzák házi kedvenceiket az üzembe. Április 30-tól az üzem hivatalosan is kutyabarát helynek számít. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

 

„Tudjuk, hogy sok munkatársunknak van otthon kutyája, a beengedésük az irodába egy gesztus ezen kollégák felé. A Körber legnagyobb értékét a szakképzett és tapasztalt munkavállalóink jelentik, ezért minden lehetséges módon igyekszünk tenni azért, hogy jól érezzék magukat a munkahelyükön. Bízunk benne, hogy ebben az ilyen apróságok is segítenek” – foglalta össze a kutyabaráttá válás hátterét Katona Gábor ügyvezető.

 

Ez is érdekelhet: Zöldáramra váltott a pécsi Körber

Az egyelőre főleg irodai munkatársak számára elérhető lehetőség embernek és kutyának egyaránt előnyös. Az ebek megfelelően kialakított környezetben, gazdájuk mellett lehetnek az üres lakás helyett, amit a kollégák hangulatának javításával hálálnak meg. A négylábúak csak az irodákban tölthetik az idejüket, biztonsági okokból a termelési területre nem vihetőek be. Ha egy kollégának az üzemcsarnokban akadna dolga vagy egy megbeszélésen kell részt vennie, akkor arra az időre az udvaron kialakított kennelekben hagyhatja a kutyáját. 

Az első és legfontosabb, hogy figyeljenek oda a többi kollégára és őket tevékenységükben ne zavarják az ebek. Az állatokat a kollégák kötelesek maguk mellett tartani és az irodán kívül pórázon kell őket vezetni. Emellett természetesen higiéniai és biztonsági előírások is vonatkoznak rájuk annak érdekében, hogy kutyák és emberek kapcsolata a munkahely falai között is zökkenőmentes legyen - zárja közleményét a Körber.

 

Forrás: Körber