Kővári János szerint Bill Gates chippet tervez beültetni az emberekbe

2023. november 21. 14:15 2023. nov. 21. 14:15

Kővári János, ÖPE-KDNP, valamint "soha nem volt fideszes", ex-fideszes országgyűlési képviselő Facebook-oldalán olyanra bukkantunk, amitől leesett az állunk.

A képviselő megosztott egy, a kormánypárti Mandiner által írt cikket Bill Gatesről, amelyben azt latolgatja a szerző, hogy a világ egyik leggazdagabb üzletembere chippet tervezne ültetni az emberek agyába digitális azonosítás gyanánt, és csak így lehetünk részei a társadalomnak a jövőben.

Az elmúlt években nyilvánvalóvá vált, hogy a jobboldal körében egyre népszerűbbek az összeesküvés-elméletek, az Egyesült Államokban például Donald Trump is szeretett „konteózni”, majd az európai politikusok is átvették az ex-elnök szokását és a hardcore jobboldal megkerülhetetlen eszközei lettek az összeesküvés-elméletek, sőt a koronavírus-járvány idején a Mi Hazánk ilyesfajta elméletekkel próbált több szavazóhoz jutni, ami egyébként be is vált számukra, hiszen 2022-ben bekerültek a parlamentbe. Ez a módszer valljuk be morálisan nem feltétlenül jó, sőt aggasztó, hogy kétségbeesett embereket így próbálnak meg még jobban megijeszteni és félelembe tartani. Ezen gondolatmeneten tovább menve feltehetjük magunknak azt a kérdést, hogy Kővári János vajon így próbál meg a pécsi jobboldalnak több szavazatot hozni a jövőre esedékes önkormányzati választásokon? Ekkora baj lehet a Fidesznél, hogy már összeesküvés-elméletekkel riogatják az embereket?