Lemond a PSN-vezérségről Vári Attila

2019. november 12. 16:13 2019. nov. 12. 16:13

Lemond a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatói posztjáról a sportcéget 2010 óta vezető Vári Attila, mivel a városi cégvezetőség összeférhetetlen a képviselői a Fidesz polgármesterjelöltje kedden tájékoztatta a város önkormányzatát.

Erről Vári Péterffy Attila polgármester közleménye szerint kedden értesítette az önkormányzatot, a lemondás november 14-gyel esedékes. Péterffy tudomásul vette a döntést, ugyanakkor örömét fejezte ki, hogy az olimpiai bajnok sportoló képviselőként kíván érvényesülni.

"Véleményem szerint személyében egy ismert sportoló és sportszakmai vezető távozik a város cégének éléről. Ugyanakkor örömmel vettem tudomásul, hogy Vári Attila, bár cégvezetőként nem vesz részt Pécs sportéletében, közgyűlési képviselőként segíti a jövőben az önkormányzat munkáját. Bízom benne, hogy a közös munkánk zökkenőmentes és gyümölcsöző lesz, továbbá remélem, hogy kapcsolatai, ismertsége hozzá fog járulni a továbbiakban a pécsi sportélet hosszútávú fejlődéséhez"

- fogalmazott Péterffy, majd hozzátette,

"Őszintén bízom abban is, hogy a PSN Zrt-nél jelenleg is folyó átvilágítás a jövőben nem fogja beárnyékolni a távozó vezetőről kialakult képet."

Hogy ki veszi át Vári helyét a PSN-nél, arra a közlemény nem tér ki. A politikusnak állt sportoló egyébként szép summáért vitte a céget: havi bruttó 1,1 millió forint volt a fizetése, melyhez még havi 150 ezer forint lakhatási támogatást is kapott a kampányban rendkívüli módon pécsiként eladni próbált kormánypárti jelölt.


 

Forrás: Pécsi STOP