Leváltották a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai Klinikájának igazgatóját

2023. december 5. 11:30 2023. dec. 5. 11:30

Új, megbízott vezető irányítja a Pécsi Tudományegyetem Traumatológiai és Kézsebészeti Klinikáját. A Népszava információi szerint mindez pár napja van így, ám a múlt héten történt személyi változás nem kapott sajtónyilvánosságot.

A volt klinikaigazgató töltötte be az Egészségügyi Tudományos Tanács Baranya Vármegyei Etikai Bizottságának elnöki posztját is, és mint megtudtuk, a traumatológus erről a tisztségéről is lemondott – írja a Népszava.

A laphoz eljutott információ szerint az igazgatót hivatali és pénzügyi visszaéléssel gyanúsították meg, és a vizsgálat idejére felfüggesztették őt az állásából. Szerették volna erről megkérdezni az egyetem vezetését, de – arra hivatkozva, hogy ez egy folyamatban lévő ügy – nem kívántak nyilatkozni.


 

A Népszava a vizsgálatról tájékoztatást kért az Országos Rendőr-Főkapitányságtól is, ahol időt kértek, és azt mondták, kedden már – várhatóan – nyilatkoznak a történtekről. Telefonon többször is hívták az állásából felfüggesztett traumatológust, a mobilszámára üzenetet is küldtek, ám a volt igazgató nem reagált egyik megkeresésre sem. 

Forrás: Népszava