Magának hagyhatott jóvá csinos juttatást Vári Attila

2019. szeptember 25. 14:56 2019. szept. 25. 14:56

A Népszava információi szerint Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke havi 220 ezer forintos juttatást hagyhatott jóvá saját magának mint a Mohácsi Torna Egylet szakmai tanácsadójának. A mohácsi sportegyesület vezetője Bánki Erik testvére, egyben Vári üzlettársa. A jelek szerint a pécsi adófizetők pénze, a busás fizetés és a felfoghatatlan lakhatási támogatás nem volt elég.

Kemény Dénes nem írta alá, Vári igen

A témában a Népszava írt cikket szerdán.

„Amíg Kemény Dénes irányította a Magyar Vízilabda Szövetséget, nem került aláírás arra a sportfejlesztési programra, amit a Mohácsi Torna Egylet (MTE) nyújtott be még áprilisban, és tervei szerint tao-pénzekből finanszírozott volna. A hiányzó szignót végül Vári Attila pótolta, pár héttel azután, hogy a búcsúzó Kemény Dénest követve ő lett a vízilabda-szövetség elnöke. Hogy mi okozta a késedelmet, arról csak találgatások vannak, a legtöbben a formai-technikai problémákról beszélnek. Sportági információk szerint mindenesetre akad egy figyelemre méltó tétel az anyagban”

- írja a Népszava.

Itt aláír, ott pénzt vesz fel?

Az MTE honlapján a szerepel két táblázat, melyeket gondosan anonimizáltak – ennek a dokumentumnak a 6. oldalán található. Az egyik a kipontozott neveket és a díjazást sorolja, a másik a végzettséget (és az erről szóló dokumentumot kiállító intézményt), illetve a munkaköröket taglalja. Sportági információk szerint az egyik kipontozott név Vári Attiláé, aki szakmai tanácsadóként erősíti a programot, havonta papírforma szerint 80 órát dolgozik, és ezért bruttó 220 ezer forint illeti meg – írja a Népszava.

Az információkat hitelesíti, hogy a dokumentum vége felé (a fenti linken, a 24. oldal alján) a végzettségeket igazoló nyilatkozatok között már felbukkan Vári Attila neve – és az itt megadott munkaköri leírás egyezik a neveket mellőző táblázatban szereplő munkaköri leírással.

És ha tényleg így van, akkor ezt a pénzt nem más hagyta jóvá, mint maga Vári Attila – amint ez egy második dokumentumon is látszik.

Ennek harmadik oldalán ugyanis Vári Attila aláírása szerepel, hiszen 2018 novemberében ő már mint a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke hagyta jóvá a TAO-támogatást a mohácsi egyletnek. Ez másfél hónappal azután történt, hogy Kemény Dénest Vári váltotta a szövetség élén. Így, ha a Népszava információi helytállóak, Vári gyakorlatilag magának hagyott jóvá egy évi bruttó majdnem 3 milliós juttatást.

A sportoló, a testvér és az ügyvéd – mindig ugyanazok a nevek

Mindez ráadásul egy olyan sportegyesületnél, amelynek elnöke Bánki Erik testvére, Bauer Nándor Zsolt. Aki ráadásul Vári üzlettársa is: nemrég írtunk arról, hogy Várinak és Bauernek közös cége van: Bánki testvérével és egy dr. Komlódi András nevű ügyvéddel tulajdonol közösen egy Cardio Complex nevű kft-t Vári Attila, aki egyben a társaság ügyvezetője is.

 

Vári jelenleg a pécsi önkormányzat sportcégét vezeti – ahol meg a másik üzlettársát, Komlódit bízza meg munkákkal -, de mint ismert, az októberi választáson a budafoki sportvezetőt indítja a Fidesz a baranyai megyeszékhely polgármesteri székéért. Ez ügyben sokan komoly felháborodással fogadták, hogy Vári csaknem 200 millió forintjába került eddig a pécsi adófizetőknek, ide értve 20 milliónyi lakhatási támogatást, amit úgy vett fel az általa vezetett sportcégnél, hogy közben a kampányban folyamatosan azt kommunikálja stábjával együtt, hogy ő bizony pécsi.

Forrás: Pécsi STOP/Népszava