Még mindig nem adták át a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát

2018. szeptember 14. 09:11 2018. szept. 14. 09:11

Bár ugyan már külsőre késznek tűnik, Páva Zsolt egy bejegyzése szerint még átadás előtt áll a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia. A létesítményt több év csúszás után most szeptemberre ígérték meg, a hónap felénél járva azonban még várat magára a ceremónia.

Lassan itt a szeptember közepe, hivatalos átadóról viszont még nem tudni a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémiánál, vagy ahogy jobban ismert, a Rátgéber-akadémiánál.

Az eredeti tervek szerint egyébként már 2015-ben állnia és működnie kellett volna a létesítménynek, aztán néminemű csúszás miatt a legutolsó hírek szerint idén szeptember lett a végdátum.

Márciusban az MTI-nek Rátgéber László még ezt mondta:

Reméljük, hogy szeptemberben el tudunk indulni, ez mérföldkő lesz a magyar kosárlabda történetében, ilyen létesítmény nincs Európában.

Ehhez képest Páva Zsolt polgármester szerdai Facebook-bejegyzésében még jövő időben olvasható az átadás, mint esemény.

Páva Zsolt

Rátgéber Lászlóval - az létesítmény szakmai irányítójával - az átadás előtt végigjártuk a Nemzeti Kosárlabda Akadémiát, mely nem csak a pécsi, hanem a nemzeti kosárlabda utánpótlás erősítésében is...

A biztonság kedvéért le is mentettük a posztot, hátha véletlenül eltűnik.

A létesítmény építése - ezt a ZÁÉV Zrt. végzi, mint ahogy az orvosi kar új épületeinek felhúzását is - július végi állapot szerint 2,56 milliárd forintból valósul meg. Igaz, ebbe a pénzbe a közművesítés és ennek a műszaki ellenőrzése már nem fért bele, legalábbis tavaly nyáron a pécsi önkormányzat még átcsoportosított 200 millió forintot ezekre.