Még nem tudni, mennyibe kerülnek a pótmunkák a Horvát Színháznál

2017. június 20. 07:02 2017. jún. 20. 07:02

Eddig körülbelül nettó 350 millió ment el a Pécsi Horvát Színház felújítására, ami már három éve húzódik. A mostani kemény télben okozott károk felmérése még folyik, egyelőre nem tudni, hogy milyen pótmunkákat kell beiktatni, és hogy ezt miből is fizetik majd ki.

Őszre tolta a pécsi önkormányzat a Pécsi Horvát Színház eredetileg három évvel ezelőtti őszre véget érő felújításának határidejét, az városvezetés a kemény tél okozta problémákat jelölte meg a csúszás okaként - írtuk június 12-ei cikkünkben.

Az önkormányzatot még május végén kérdeztük meg (amikor a májusi közgyűlésen Decsi István alpolgármester bejelentette, hogy csúszni fog a beruházás ismét), hogy milyen pótmunkákra van szükség a színháznál, ezek mennyibe kerülnek, ki és milyen forrásból fedezi ezeket a költségeket, és amúgy jelenleg milyen készültségi fokon áll a több éve nyögvenyelősen haladó beruházás.

Az önkormányzat nevében Merza Péter, a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. vezérigazgatója válaszolt.

Mint válaszából kiderült, a színházi felújítása és bővítése jelenleg 70 százalékos készültségi fokon áll.

Arra a kérdésre, hogy milyen pótmunkákra van szükség, a felelet ez volt:

"Jelenleg vizsgálat alatt van több tétel. Fagyáskárokról, felázásról, a vízelvezetés hiánya miatti alámosásokról van szó alapvetően."

Egyelőre azt sem tudni, hogy mennyibe kerülhetnek ezek a pótmunkák, mert még folyik a műszaki felülvizsgálat, így azt sem tudni, hogy milyen forrásból fogja fedezni ezen pótmunkák összegét az önkormányzat. "Erről később, az összeg ismeretében hoz majd döntést" az önkormányzat - írta válaszában a városfejlesztési cég vezérigazgatója.

Arra viszont választ kaptunk, hogy 2014. áprilisától kezdve eddig mennyibe is került a Horvát Színház felújítása:

Ezidáig kb. nettó 350 millió Ft-ba került a beruházás.